Rijstsalade met wortelen

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Wij hebben met de mooie dagen die we al gehad hebben, al enkele keren de barbecue aangestoken, jullie ook? Wij kiezen dan meestal voor één of twee stukken vis, of een mooi stuk ribeye en daar eten we dan een lekker slaatje bij.

Dit verfrissende slaatje op basis van rijst en wortelen is een echte aanrader als bijgerecht, met veel smaak. Het idee komt oorspronkelijk uit een receptenbijlage van Colruyt van een jaar of 2 geleden.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 250 g basmatirijst
  • 2 wortelen, geraspt
  • sap van 1citroen
  • 1 plantje platte peterselie, grof gehakt
  • 1 sjalot, fijn gesnipperd
  • 3 el rozijnen
  • 600 ml groentenbouillon
  • 3 el olijfolie
  • 1 kl komijnpoeder
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een kookpan en bak de sjalot en de komijn enkele minuten. Voeg de rijst toe en meng tot de korrels glazig zijn. Giet er de bouillon bij en breng aan de kook. Laat 10 minuten afgedekt koken op een heel zacht vuur. Voeg indien nodig een beetje extra vocht toe.
  2. Haal de pan van het vuur, en laat hem nog een vijftal minuten afgedekt staan. Maak dan de rijst los met een vork, doe de rijst in een andere kom en laat hem afkoelen.
  3. Als de rijst is afgekoeld, voeg je er de geraspte wortelen aan toe, samen met de rozijnen, de peterselie, het citroensap en de rest van de olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.

Tip

Als je niet van de typische smaak van komijnpoeder houdt, kan je die ook weglaten.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten