Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Zelf kruidenmayo maken

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Op basis van zelfgemaakte mayonaise kan je heel gemakkelijk deze lekkere kruidenmayo maken. Het recept voor de verse mayonaise vind je hier nog eens terug. Voeg er verse kruiden aan toe en klaar is kees.

Ingrediënten

  • 1 eierdooier
  • 1 el mosterd
  • 250 ml maïsolie
  • peper en zout
  • 2 el lauw water
  • 1 sjalot
  • enkele takjes krulpeterselie
  • enkele takjes platte peterselie
  • enkele sprietjes bieslook
  • extra koffielepel graanmosterd

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn, dat is één van de tips om te vermijden dat de mayonaise gaat schiften.
  2. Neem een niet te grote ronde kom, dat is het gemakkelijkst om alles goed te mengen. Zet de kom op een handdoek zodat ze niet verschuift of ronddraait terwijl je roert.
  3. Meng eerst de eierdooier met de mosterd en klop even op met een garde totdat je een licht schuimig geheel krijgt.
  4. Begin nu (druppelsgewijs) de olie toe te voegen en blijf ondertussen goed kloppen. Let er goed op dat de olie die je toevoegt steeds goed wordt opgenomen, anders moet je trager olie toevoegen.
  5. Blijf traag de olie toevoegen terwijl je goed blijft kloppen totdat alle olie op is.
  6. Voeg op het einde 2 eetlepels lauw (!) water toe – geen koud water want dan schift alles  – en klop goed door. Je zal merken dat de kleur van de mayonaise hierdoor witter wordt en dat hij een minder vettig gevoel in de mond zal hebben.
  7. Kruid goed af met peper en zout.
  8. Snijd de sjalot, de krulpeterselie, de platte peterselie en de bieslook in fijne stukjes en voeg ze samen met een extra koffielepeltje graanmosterd onder de mayonaise.

Tip

Deze verse kruidenmayo kan je een week bewaren in de koelkast in een afgesloten potje.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen