Zalig simpele burrata

Beoordeling door het gezin

Burrata is een verse Italiaanse kaas, eigenlijk een variatie op mozzarella. De buitenkant is mozzarella, de binnenkant is een combinatie van mozzarella en room. Er wordt een “zakje” gemaakt van mozzarella dat dan wordt opgevuld met stukjes mozzarella en room, en wordt dichtgeknoopt. Burrata is ontstaan als een manier om restjes mozzarella nog te gebruiken maar is ondertussen uitgegroeid tot een delicatesse. Het is zo lekker en zacht van textuur dat je er niet veel hoeft mee te doen om een lekkernij op tafel te toveren, als hapje vooraf, of als voorgerecht. Ik heb citroentijm uit mijn eigen tuin als extra smaakmaker gebruikt, en natuurlijk lekkere olijfolie.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 4 bolletjes burrata
  • enkele takjes citroentijm (of gewone tijm)
  • olijfolie van mooie kwaliteit
  • gemalen zwarte peper
  • zout (liefst fleur de sel)

Zo maak je het

  1. Leg elk bolletje burrata in een klein kommetje.
  2. Sprenkel er een beetje olijfolie over en bestrooi met enkele blaadjes citroentijm.
  3. Kruid met peper en zout, probeer vers gemalen zwarte peper en fleur de sel te gebruiken, dat is echt het lekkerst hierbij.

Tip

Als je geen burrata vindt, kan je hetzelfde ook maken met mozzarella. Kies dan in elk geval voor een mozzarella van buffelmelk. De mozzarella van koemelk is veel minder zacht en romig en serveer je beter niet zo puur als in dit recept.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept