Search
Close this search box.

Zalig simpele burrata

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Burrata is een verse Italiaanse kaas, eigenlijk een variatie op mozzarella. De buitenkant is mozzarella, de binnenkant is een combinatie van mozzarella en room. Er wordt een “zakje” gemaakt van mozzarella dat dan wordt opgevuld met stukjes mozzarella en room, en wordt dichtgeknoopt. Burrata is ontstaan als een manier om restjes mozzarella nog te gebruiken maar is ondertussen uitgegroeid tot een delicatesse. Het is zo lekker en zacht van textuur dat je er niet veel hoeft mee te doen om een lekkernij op tafel te toveren, als hapje vooraf, of als voorgerecht. Ik heb citroentijm uit mijn eigen tuin als extra smaakmaker gebruikt, en natuurlijk lekkere olijfolie.

Ingredi├źnten

  • 4 bolletjes burrata
  • enkele takjes citroentijm (of gewone tijm)
  • olijfolie van mooie kwaliteit
  • gemalen zwarte peper
  • zout (liefst fleur de sel)

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Leg elk bolletje burrata in een klein kommetje.
  2. Sprenkel er een beetje olijfolie over en bestrooi met enkele blaadjes citroentijm.
  3. Kruid met peper en zout, probeer vers gemalen zwarte peper en fleur de sel te gebruiken, dat is echt het lekkerst hierbij.

Tip

Als je geen burrata vindt, kan je hetzelfde ook maken met mozzarella. Kies dan in elk geval voor een mozzarella van buffelmelk. De mozzarella van koemelk is veel minder zacht en romig en serveer je beter niet zo puur als in dit recept.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen