Deze gezonde snack kan je gebruiken als aperitiefhapje, zoveel leuker dan nootjes :-). Je kan het eten als hartig tussendoortje of voor de kleine honger ‘s avonds laat, of je kan ze verwerken in een salade. Je kan je uitleven met de kruiding, ik geef hier twee voorbeelden maar je kan er eigenlijk echt alle kanten mee uit.
Kruidige geroosterde kikkererwten
Beoordeling door het gezin
★★★☆☆
Ingrediënten
- 200 g kikkererwten (uit blik of gedroogde die je hebt laten weken en koken)
- 2 koffielepels olijfolie
- mespuntje ras el hanout
- mespuntje tandoorikruiden
Wil je geen enkel nieuw recept missen?
Zo maak je het
- Laat de kikkererwten goed uitlekken, spoel ze eventueel even kort af onder koud water en dep ze droog met een schone theedoek. Doe dat voorzichtig anders wrijf je de vliesjes eraf (Ik heb ze eens klaargemaakt zonder de vliesjes en ik vond ze toch te droog toen).
- Meng de olijfolie onder de kikkererwten.
- Meng de ras el hanout onder de helft van de kikkererwten en de tandoori kruiden onder de andere helft.
- Leg de kikkererwten op een bakplaat met bakpapier en zet ze 20 minuten in de oven op 200 graden. Zet dan de oven uit maar laat de kikkererwten er nog 10 minuutjes in staan. Ze zullen nu knapperig zijn langs de buitenkant maar niet droog.
Tip
Je kan ze in een afgesloten potje een dag of 5 bewaren.
Kathleen Brenders, aangenaam!
Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!
Smakelijk,
Liefs,
Kathleen