Kruidige geroosterde kikkererwten

Beoordeling door het gezin

★★★☆☆

Deze gezonde snack kan je gebruiken als aperitiefhapje, zoveel leuker dan nootjes :-). Je kan het eten als hartig tussendoortje of voor de kleine honger ‘s avonds laat, of  je kan ze verwerken in een salade. Je kan je uitleven met de kruiding, ik geef hier twee voorbeelden maar je kan er eigenlijk echt alle kanten mee uit.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 200 g kikkererwten (uit blik of gedroogde die je hebt laten weken en koken)
  • 2 koffielepels olijfolie
  • mespuntje ras el hanout
  • mespuntje tandoorikruiden

Zo maak je het

  1. Laat de kikkererwten goed uitlekken, spoel ze eventueel even kort af onder koud water en dep ze droog met een schone theedoek. Doe dat voorzichtig anders wrijf je de vliesjes eraf (Ik heb ze eens klaargemaakt zonder de vliesjes en ik vond ze toch te droog toen).
  2. Meng de olijfolie onder de kikkererwten.
  3. Meng de ras el hanout onder de helft van de kikkererwten en de tandoori kruiden onder de andere helft.
  4. Leg de kikkererwten op een bakplaat met bakpapier en zet ze 20 minuten in de oven op 200 graden. Zet dan de oven uit maar laat de kikkererwten er nog 10 minuutjes in staan. Ze zullen nu knapperig zijn langs de buitenkant maar niet droog.

Tip

Je kan ze in een afgesloten potje een dag of 5 bewaren.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten