Search
Close this search box.

Aardbeien met balsamico, limoen en munt

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Dit dessert is voor mijn moeder, die in de lente en de zomer elke dag aardbeien zou kunnen eten. Aardbeien (zeker de Belgische) zijn op zich natuurlijk al lekker, met dit recept krijgen ze een echt bijzondere toets. Ik heb balsamico gebruikt van een heel goede kwaliteit die ik vorig jaar in Italië gekocht hebt, deze kwam hier echt perfect tot zijn recht.

Ingrediënten

  • bakje aardbeien van 500g
  • sap van een halve limoen
  • 2 el balsamico
  • enkele blaadjes munt
  • 1 el fijne suiker (naar smaak)
  • 2 dl volle room

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Snijd de kroontjes van de aardbeien. Dit doe je door met een scherp mesje een klein rondje uit te snijden rond het kroontje, zo heb je het witte bovenkantje verwijderd zonder te veel van de rode aardbei mee weg te snijden.
  2. Snijd de aardbeien in stukjes. Ze nemen dan beter de smaak op van de marinade dan wanneer je ze in hun geheel laat.
  3. Snijd enkele blaadje munt in heel fijne reepjes, houd een paar blaadjes munt apart voor de afwerking van je dessert.
  4. Doe de gesneden aardbeien in een kom en voeg het limoensap, de balsamico en de fijngesneden muntblaadjes toe. Naar smaak kan je een beetje fijne suiker toevoegen ook.
  5. Meng alles goed door elkaar en laat een half uurtje marineren in de koelkast.
  6. Klop ondertussen de room half op tot ongeveer yoghurtdikte.
  7. Dien de aardbeien op met de half opgeklopte room en versier ze nog met enkele blaadjes munt.

Tip

Ik zoet de room niet, ik vind dat niet nodig omdat de aardbeien al zoet genoeg zijn. Je kan als je dat liever hebt de room zoeten met wat poedersuiker.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen