Zelf chips maken in de oven

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze tip had ik eens gehoord, en ik heb het dan ook eens uitgeprobeerd: ik heb van aardappelschillen chips gemaakt. Het ging heel gemakkelijk, en ze waren lekker en krokant. Ik heb foto’s moeten zoeken waar de handjes van Matteo net niet op stonden… ik denk dat tegen dat de foto’s klaar waren de potjes vrijwel leeg waren 🙂

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • enkele aardappelen
  • el olijfolie
  • grof zeezout
  • paprikapoeder

Zo maak je het

  1. Was de aardappelen grondig en schil ze. Ik heb voor dit recept enkel de schillen gebruikt. Je kan ook de aardappel in schijfjes snijden met de dunschiller en de volledige aardappel gebruiken.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.
  3. Hussel de olijfolie door de aardappelschijfjes en leg de schijfjes op de bakplaat. Zorg voor het beste resultaat dat de schijfjes elkaar zo weinig mogelijk bedekken, leg ze dus goed gespreid.
  4. Bak ze in 10 à 15 minuten krokant. Laat ze even afkoelen op een rooster en bestrooi naar smaak met grof zeezout of paprikapoeder.
  5. Ze zijn het lekkerst net gebakken, smakelijk!

Tip

Je kan uiteraard ook andere kruiden gebruiken, dat hangt af van je eigen smaak.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten