Zelf chips maken in de oven

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze tip had ik eens gehoord, en ik heb het dan ook eens uitgeprobeerd: ik heb van aardappelschillen chips gemaakt. Het ging heel gemakkelijk, en ze waren lekker en krokant. Ik heb foto’s moeten zoeken waar de handjes van Matteo net niet op stonden… ik denk dat tegen dat de foto’s klaar waren de potjes vrijwel leeg waren 🙂

Ingrediënten

  • enkele aardappelen
  • el olijfolie
  • grof zeezout
  • paprikapoeder

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Was de aardappelen grondig en schil ze. Ik heb voor dit recept enkel de schillen gebruikt. Je kan ook de aardappel in schijfjes snijden met de dunschiller en de volledige aardappel gebruiken.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.
  3. Hussel de olijfolie door de aardappelschijfjes en leg de schijfjes op de bakplaat. Zorg voor het beste resultaat dat de schijfjes elkaar zo weinig mogelijk bedekken, leg ze dus goed gespreid.
  4. Bak ze in 10 à 15 minuten krokant. Laat ze even afkoelen op een rooster en bestrooi naar smaak met grof zeezout of paprikapoeder.
  5. Ze zijn het lekkerst net gebakken, smakelijk!

Tip

Je kan uiteraard ook andere kruiden gebruiken, dat hangt af van je eigen smaak.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen