Verloren brood met appeltjes en calvados

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Perfect om te maken als je nog wat oud brood hebt liggen. Door er gekarameliseerde appeltjes met Calvados aan toe te voegen maak je er toch iets bijzonders van.

Ingrediënten

  • 4 appels
  • 30 g boter
  • 4 el bruine suiker
  • 5 cl calvados
  • 8 boterhammen
  • 250 ml melk
  • 4 eieren
  • klontje boter om te bakken

Zo maak je het

  1. Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes.
  2. Smelt 30 g boter in een grote pan en voeg er de suiker aan toe. Laat even karameliseren, voeg de calvados toe en laat hem verdampen. Voeg nu de blokjes appel toe en laat ze in de pan karameliseren.
  3. Neem een tweede pan om het brood te bakken, smelt er al een klontje boter in.
  4. Neem 2 diepe borden, doe in het ene bord de melk en kluts in  het andere bord de eieren.
  5. Ontkorst eventueel de boterhammen, dompel ze kort in de melk en daarna in het geklutste ei. Bak ze aan beide kanten goudbruin.
  6. Serveer het verloren brood met een schep van de blokjes gekarameliseerde appel.

Tip

Als je er een bolletje vanille-ijs bij serveert kan dit gerecht ook dienen als dessert.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten