Verloren brood met appeltjes en calvados

Beoordeling door het gezin

Perfect om te maken als je nog wat oud brood hebt liggen. Door er gekarameliseerde appeltjes met Calvados aan toe te voegen maak je er toch iets bijzonders van.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 4 appels
  • 30 g boter
  • 4 el bruine suiker
  • 5 cl calvados
  • 8 boterhammen
  • 250 ml melk
  • 4 eieren
  • klontje boter om te bakken

Zo maak je het

  1. Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes.
  2. Smelt 30 g boter in een grote pan en voeg er de suiker aan toe. Laat even karameliseren, voeg de calvados toe en laat hem verdampen. Voeg nu de blokjes appel toe en laat ze in de pan karameliseren.
  3. Neem een tweede pan om het brood te bakken, smelt er al een klontje boter in.
  4. Neem 2 diepe borden, doe in het ene bord de melk en kluts in  het andere bord de eieren.
  5. Ontkorst eventueel de boterhammen, dompel ze kort in de melk en daarna in het geklutste ei. Bak ze aan beide kanten goudbruin.
  6. Serveer het verloren brood met een schep van de blokjes gekarameliseerde appel.

Tip

Als je er een bolletje vanille-ijs bij serveert kan dit gerecht ook dienen als dessert.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept