Search
Close this search box.

Alles-in-één-pan gnocchi met spinazie en pesto

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Ik had jullie een reeks eenpansgerechten beloofd, en belofte maakt natuurijk schuld! Hierbij een idee voor een fantastisch eenpansgerecht op basis van gnocchi. Het is snel klaar en makkelijk om te maken, en het is lekker voor jong en oud. Een topidee dus voor op een doordeweekse avond als het wat vooruit mag gaan!

 

Voor een gerecht als dit heb je een goede en ruime (gietijzeren) pan nodig, die bij voorkeur ook in de oven kan, zoals deze. (affiliate link)

Ingrediënten

  • 500 g gnocchi (versafdeling)
  • 350 g gehakt
  • 400 g spinazie
  • 500 ml tomatenpassata
  • 250 ml kippenbouillon
  • 1 bolletjes mozzarella
  • 4 el pesto
  • klontje boter
  • peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  2. Bak het gehakt goudbruin en rul op een middelhoog vuur in een ruime ovenvaste pan met een klontje boter.
  3. Voeg de tomatenpassata toe samen met de kippenbouillon, meng goed door elkaar en laat zachtjes aan de kook komen.
  4. Voeg dan de gnocchi toe aan de pan, meng ze onder de saus en laat ze enkele minuten pruttelen, zodat ze garen in de saus. Dat gaat heel snel, na ongeveer 3 minuten zijn ze al goed. Als je niet zeker bent, proef er eentje.
  5. Leg dan de spinazie bij in de pan, en meng hem onder de warme saus van de gnocchi zodat de blaadjes volledig slinken. Proef de saus en kruid naar smaak bij met peper en zout.
  6. Snijd het bolletje mozzarella in plakjes en leg ze over de gnocchi.
  7. Zet de pan in de oven gedurende ongeveer 10 minuten totdat de mozzarella gesmolten is. Zet eventueel even de grillstand van de oven op voor een licht bruin kleurtje bovenaan.
  8. Haal de gnocchi uit de oven en werk de pan af met enkele scheppen pesto.
  9. Dien onmiddellijk op.

Tip

Iedereen blij en maar één pan af te wassen achteraf! Ik dus ook blij!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen