Chocolademuffins

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Heerlijk deze chocolademuffins, als ontbijt, als dessert of als zoet tussendoortje. Alle momenten zijn goed om ervan te genieten…

Ze zijn niet moeilijk en snel gemaakt, dus zeker eens proberen! Dit recept is goed voor 12 perfecte muffins.

 

Ben je op zoek naar een bakvorm voor deze schatjes? Bekijk deze eens, met een anti-aanbaklaag en goed voor 12 mooie muffins.

Ingrediënten

  • 100 g pure chocolade
  • 300 g zelfrijzende bloem
  • 200 g suiker
  • 75 g chocolade druppels
  • 2 eieren
  • 25 cl melk
  • 1 dl zonnebloemolie
  • 1kl espressopoeder
Wil je geen enkel nieuw recept missen?
Invalid email address

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Verwarm de melk op een zacht vuurtje. Breek de 100 g pure chocolade in brokken en laat hem smelten in de melk.
  3. Doe de zelfrijzende bloem met de suiker en het espressopoeder in een kom. Doe de eieren een voor een bij het mengsel en schenk er in een straaltje de olie bij. Meng alles door elkaar, er mogen gerust nog brokjes in het beslag te zien zijn. Gebruik hiervoor gewoon een spatel.
  4. Schenk er de lauwe melk bij waarin de chocolade is gesmolten en meng alles nog eens goed door elkaar met de spatel. Er zullen nog steeds brokjes in het beslag zitten, dat is helemaal niet erg, dat zorgt zelfs voor luchtigere muffins.
  5. Voeg de chocolade druppels toe en meng ze onder het beslag. Houd enkele chocolade druppels apart (2 à 3 per muffin).
  6. Schep het beslag in een licht ingevette muffin bakplaat en leg bovenop elke muffin 2 à 3 chocolade druppels. Bak de muffins gedurende 15 minuten in de op 180 graden voorverwarmde oven. Laat afkoelen en haal de muffins voorzichtig uit de vormpjes.

Tip

Je kan ook werken met gehakte pure chocolade in plaats van met chocolade druppels.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten