Chocolademuffins

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Heerlijk deze chocolademuffins, als ontbijt, als dessert of als zoet tussendoortje. Alle momenten zijn goed om ervan te genieten…

Ze zijn niet moeilijk en snel gemaakt, dus zeker eens proberen! Dit recept is goed voor 12 perfecte muffins.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 100 g pure chocolade
  • 300 g zelfrijzende bloem
  • 200 g suiker
  • 2 eieren
  • 25 cl melk
  • 1 dl zonnebloemolie
  • snuifje zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Verwarm de melk op een zacht vuurtje. Breek de pure chocolade in brokken en laat hem smelten in de melk.
  3. Doe de zelfrijzende bloem met de suiker en het zout in een kom. Doe de eieren een voor een bij het mengsel en schenk er in een straaltje de olie bij. Meng alles door elkaar, er mogen gerust nog brokjes in het beslag te zien zijn. Gebruik hiervoor een handmixer of zelfs gewoon een spatel.
  4. Schenk er de lauwe melk bij waarin de chocolade is gesmolten en meng alles nog een paar minuten goed door elkaar. Er zullen nog steeds brokjes in het beslag zitten, dat is helemaal niet erg, dat zorgt zelfs voor luchtigere muffins.
  5. Schep het beslag in muffinvormpjes of in een licht ingevette muffin bakplaat en bak de muffins gedurende 15 minuten in de op 180 graden voorverwarmde oven. Laat afkoelen en haal de muffins voorzichtig uit de vormpjes.

Tip

Je kan werken met muffinpapiertjes in de bakvorm maar dat is niet noodzakelijk.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept