Search
Close this search box.

Zalige kip in melk met citroen en look

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze kip uit de oven die lang gegaard wordt in melk is echt gemakkelijk om te maken. De kip is botermals en de smaak van de saus is heel verslavend dank zij de smaakmakers die eraan worden toegevoegd. Dit gerecht is gebaseerd op een recept van Jamie Oliver. Dit gerecht doet mij denken aan Frankrijk, en wij vertrekken vandaag daarheen voor 2 weken, dus dat is wel heel toepasselijk om vandaag met jullie te delen vond ik.

 

Voor dit recept heb je een goede ovenbestendige (gietijzeren) pot nodig, bekijk deze eens, ik heb er al jaren zo eentje, perfect hoor! (adv.)

Ingrediënten

  • 1 mooie braadkip (1,5 kg)
  • 1 l volle melk
  • rasp van 2 citroenen (bio)
  • 10 blaadjes salie
  • 10 teentjes knoflook
  • vers gemalen peper
  • zout
  • klontje boter
  • scheutje arachideolie

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Gebruik een ovenvaste braadpot (bvb een gietijzeren pot) waar de kip mooi in past. Kruid de kip met voldoende vers gemalen peper en zout en braad de kip daarna in de braadpan rondom goudbruin aan in een scheutje arachideolie en een klontje boter. Haal de kip even uit de pot giet het vet weg.
  3. Leg de kip terug in de pot en giet er de melk bij. Voeg de teentjes knoflook ongepeld toe, samen met de blaadjes salie en de citroenrasp.
  4. Zet de kip in de oven en laat ze 45 minuten onder deksel garen. Haal daarna het deksel weg en bak de kip nog 45 minuten verder. Bedruip de kip af en toe met de melk.
  5. Dien de kip op met veel saus!

Tip

Dit zalige kipgerecht combineer je heel lekker met knapperig stokbrood en een groene salade.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen