Provencaalse mosselen

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze mosselen op provencaalse wijze combineren de mooie smaken van lekkere zomerse tomaten en verse kruiden. Ze zijn snel klaar (zoals meestal met mosselen) en je wordt beloond met heerlijke geuren en smaken. Ideaal voor op een luie zomerdag waarop je gewoon wil genieten van alles wat de zomer te bieden heeft.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 4 kg mosselen
  • 350 g tomaten
  • 1 rode ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 250 ml droge witte wijn
  • enkele takjes platte peterselie
  • enkele takjes rozemarijn
  • olijfolie
  • vers gemalen peper

Zo maak je het

  1. Pel de rode ui en snijd ze in ringen. Snijd de knoflook in dunne schijfjes. Snijd de tomaten in partjes.
  2. Verwarm de olie in een ruime kookpot op middelhoog vuur, voeg de ringen rode ui toe samen met de look en laat samen ongeveer een minuutje zachtjes fruiten.
  3. Voeg de gesneden tomaat toe en schenk de wijn bij de groenten. Zet het vuur nu hoog en leg de mosselen bij in de pot. Verdeel de takjes kruiden tussen de mosselen en kruid met vers gemalen peper.
  4. Kook de mosselen enkele minuten op hoog vuur onder deksel, totdat de schelpen open komen.
  5. Werk de mosselen af met een paar plukjes kruiden die je apart hebt gehouden en een scheutje olijfolie.

Tip

Heerlijk met een stukje knapperig stokbrood!
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept