Deze mosselen op provencaalse wijze combineren de mooie smaken van lekkere zomerse tomaten en verse kruiden. Ze zijn snel klaar (zoals meestal met mosselen) en je wordt beloond met heerlijke geuren en smaken. Ideaal voor op een luie zomerdag waarop je gewoon wil genieten van alles wat de zomer te bieden heeft. De kruiden komen allemaal uit onze tuin, dat maakt het gerechtje nog leuker!
Provencaalse mosselen
Beoordeling door het gezin
★★★★★
Ingrediënten
- 4 kg mosselen
- 600 g tomaten
- 1 rode ui
- 4 teentjes knoflook
- enkele takjes oregano
- enkele takjes rozemarijn
- 8 blaadjes salie
- enkele blaadjes basilicum
- olijfolie
- vers gemalen peper
- zout
Zo maak je het
- Pel de rode ui en snijd ze in ringen. Snijd de knoflook in dunne schijfjes. Snijd de tomaten in partjes.
- Verwarm de olie in een mosselpot op middelhoog vuur, voeg de ringen rode ui toe samen met de look en laat samen ongeveer een minuutje zachtjes fruiten.
- Voeg de gesneden tomaat toe en zet het vuur nu hoog. Leg de mosselen bij in de pot, verdeel de takjes kruiden tussen de mosselen en kruid met vers gemalen peper en zout.
- Kook de mosselen enkele minuten op hoog vuur onder deksel, totdat de schelpen open komen.
- Werk de mosselen af met een paar plukjes kruiden die je apart hebt gehouden.
Tip
Heerlijk met een stukje knapperig stokbrood!
Kathleen Brenders, aangenaam!

Ik ben mama van 3 toffe jongens, vrouw van een lieve man en bezeten door lekker koken. Ik deel mijn recepten die je makkelijk kan klaarmaken en waarmee je zeker zal scoren.
Smakelijk,
Liefs,
Kathleen