Search
Close this search box.

Winterse maaltijdsoep

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Deze maaltijdsoep is zo lekker! Ik heb ze twee dagen na elkaar klaargemaakt, gewoon omdat ze me echt zo goed smaakte! En natuurlijk ook omdat het een gerecht is dat je zonder moeite op ongeveer een half uur klaar hebt! Daarbij komt nog eens dat de soep vol vrolijke kleurtjes zit, wat altijd welkom is op koudere dagen zoals nu. Je kan er bovendien perfect je restjes groenten in kwijt, heel budgetvriendelijk dus ook nog eens!

 

Ben je fan van dit gerecht en van mijn andere recepten? Goed nieuws dan, je kan vanaf nu mijn eerste kookboek bestellen “Komen eten!”. Als je nu bestelt, krijg je bovendien een gesigneerd exemplaar van mijn boek. Bestellen kan je hier meteen doen.

Ingrediënten

  • 4 wortelen
  • 2 boterraapjes
  • 4 el tomatenconcentraat
  • 150 g erwtjes (diepvries)
  • 300 g broccoli
  • 4 el rode linzen
  • 8 el parelcouscous
  • 1 l groentenbouillon
  • 12 plakjes gerookt spek
  • enkele takjes platte peterselie
  • scheutje olijfolie
  • peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Schil de wortelen en snijd ze in halve maantjes of in blokjes. Schil ook de boterrapen en snijd ze in kleine blokjes. Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
  2. Verwarm een scheutje olijfolie in een voldoende grote soeppot en fruit er de stukjes wortel en boterraap in aan met een snuif zout gedurende ongeveer 5 minuten. Voeg dan het tomatenconcentraat toe, meng goed en laat alles nog 2 minuutjes verder fruiten.
  3. Voeg de groentenbouillon toe samen met de rode linzen, de parelcouscous en de erwtjes en breng alles zachtjes aan de kook. Laat de soep ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen, en voeg de laatste 5 minuten de roosjes broccoli toe.
  4. Bak ondertussen het spek: snijd de reepjes spek in kleinere stukken en bak ze krokant in een anti-aanbakpan zonder vetstof. Laat het gebakken spek even uitlekken op keukenpapier en roer het dan onder de soep.
  5. Kruid de kleurrijke soep met wat vers gemalen peper en werk ze af met gesnipperde platte peterselie.

Tip

Een kommetje kleurrijk, smaakvol en hartverwarmend geluk!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen