Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Balletjes met paprika-kokossaus

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Deze balletjes met paprika-kokossaus zijn precies wat je nodig hebt op een koude dag! De saus is zijdezacht en smaakt lekker af, en de balletjes maak je naar smaak meer of minder pittig. De groenten zitten verstopt in de saus, dus ook voor de kleinste mondjes is dit een leuk gerecht!

 

Inspiratie vond ik in een magazine van Libelle Lekker.

Ingrediënten

  • 3 rode paprika’s
  • 600 g varkensgehakt
  • 1kl gerookt paprikapoeder
  • snuifje cayennepeper
  • enkele takjes platte peterselie
  • olijfolie
  • 1 sjalot
  • 200 ml kippenbouillon
  • 200 ml tomatenpassata
  • 200 ml kokosmelk
  • 240 g rijst
  • 2 el sesamolie
  • 4 lente-uitjes
  • peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

 

  1. Halveer de rode paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Leg de halve paprika’s met de bolle kant naar boven in een ovenschaal en zet ze onder de grill van de oven. Als de paprika’s donkere blaasjes hebben, haal je ze uit de oven. Leg ze in een kom, dek de kom af met folie en laat ze 10 minuten rusten. Daarna kan je makkelijk het velletje verwijderen met een klein mesje. Snijd de geschilde paprika’s in blokjes.
  2. Meng terwijl de paprika’s in de oven staan het gehakt in een ruime kom met het gerookt paprikapoeder, de cayennepeper, 1 el fijn gesnipperde platte peterselie, en breng verder op smaak met peper en zout. Rol balletjes van het gehakt en bak ze rondomrond goudbruin in een scheutje olie in een anti-aanbakpan. Ze hoeven binnenin nog niet gaar te zijn. Haal ze uit de pan.
  3. Snipper de sjalot en fruit ze aan met de blokjes paprika op middelhoog vuur in een scheutje olijfolie in een voldoende ruime pot. Voeg na 5 minuten de bouillon toe, samen met de tomatenpassata en de kokosmelk. Breng de saus aan de kook en laat ze op zacht vuur 10 à 15 minuten pruttelen. Mix de saus en kruid ze met peper en zout.
  4. Voeg de balletjes toe aan de saus en laat alles samen zachtjes verder pruttelen, totdat de balletjes door en door gaar zijn.
  5. Kook ondertussen de rijst in licht gezouten water en giet hem af. Meng er de sesamolie onder.
  6. Dien de rijst op met de balletjes en de saus, en werk de borden af met met lente-ui en wat extra platte peterselie.

Tip

Je kan de balletjes meer of minder pit geven door de hoeveelheid cayennepeper aan te passen.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen