Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Kip in homemade curry met appel

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Wij zijn in de kerstvakantie op vakantie geweest in Thailand, deze kip in homemade curry met appel doet mij een beetje terugdenken aan de vakantie.

 

Ben je fan van dit gerecht en van mijn andere recepten? Goed nieuws dan, je kan vanaf nu mijn eerste kookboek bestellen “Komen eten!”. Als je nu bestelt, krijg je bovendien een gesigneerd exemplaar van mijn boek. Bestellen kan je hier meteen doen.

 

Voor dit recept vond ik inspiratie bij Libelle Lekker.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 appelen (type golden)
  • 1 el currypoeder
  • snuifje chiliflakes
  • 400 ml kokosmelk
  • 150 ml kippenbouillon
  • 600 g kippenboutfilet
  • 2 kleine paksoi
  • 2 el sojasaus
  • 1 el vissaus
  • 1 limoen
  • handvol gezouten pinda’s
  • 2 lente-uitjes
  • 240 g rijst
  • olie
  • peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Snipper de ui en de look fijn. Schil de appelen en snijd ze in blokjes van een kleine centimeter. Fruit de ui, de knoflook en de helft van de appel aan met een scheutje olie op middelhoog vuur. Voeg na ongeveer 5 minuten het currypoeder toe en naar smaak een snuifje chilivlokken. Laat de kruiden ongeveer 2 minuten mee fruiten op middelhoog vuur. Voeg dan de kokosmelk toe samen met de kippenbouillon, en laat alles ongeveer 5 minuten zacht pruttelen onder deksel. Mix het geheel fijn, proef de curry en kruid naar smaak bij met peper en zout.
  2. Snijd de kip in stukjes van ongeveer 3 cm. Snijd de witte stelen van de paksoi in blokjes van ongeveer 2 cm en snijd de groene bladeren in lange repen. Snijd het witte deel van de lente-uitjes in ringetjes en snijd het groene deel in fijne schuine reepjes.
  3. Verwarm een scheutje olie in een ruime pan op middelhoog vuur en bak er de stukjes kip rondom rond licht goudbruin in. Voeg na een paar minuten de witte blokjes paksoi toe en laat ze mee bakken. Voeg na een minuut of 3 ook de groene repen paksoi toe en laat ze even mee bakken. Voeg de sojasaus en de vissaus toe en meng alles door elkaar.
  4. Voeg nu de gemixte curry terug toe aan de pan en laat alles zachtjes pruttelen gedurende ongeveer 15 minuten, totdat de kip door en door gaar is en mals. Werk de curry af met het sap van een halve limoen.
  5. Kook ondertussen de rijst in licht gezouten water en giet hem af.
  6. Dien de rijst op met de kip in de currysaus, en werk elk bord af met de rest van de blokjes appel, de gezouten pinda’s en de lente-ui.

Tip

Heb je de curry liever wat pittiger of net iets minder pittig? Je kan de hoeveelheid chilivlokken die je toevoegt aanpassen.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen