Volop zon en warmte vandaag, joepie! Deze tortilla kan je wat op voorhand klaarmaken, laten afkoelen en lauw of koud opeten. Laat het vooral smaken!
Tortilla met aardappel, pancetta en frisse citroen
Beoordeling door het gezin
★★★★★
Ingrediënten
- 800 g vastkokende aardappelen
- 6 eieren
- 150 g pancetta
- 2 uien
- 1 citroen (onbehandeld)
- 3 teentjes knoflook
- enkele takjes citroentijm
- scheutje olijfolie
- peper en zout
Wil je geen enkel nieuw recept missen?
Zo maak je het
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer een centimeter. Bak de aardappelblokjes in een beetje olijfolie in een ruime pan totdat ze bijna beetgaar zijn. Snijd de uien in fijne ringen en voeg ze bij de aardappelen, samen met de pancetta. Laat alles nog een paar minuutjes samen verder bakken.
- Strijk de bodem van een ovenvaste schaal in met een beetjes olijfolie en schep in deze schaal de gebakken aardappelblokjes, uien en pancetta over.
- Breek de eieren in een kom en klop ze lichtjes los.
- Rasp de schil van de citroen en pers de helft van de citroen uit. Pers de teentjes knoflook. Rits de blaadjes citroentijm los van de takjes. Voeg de geraspte citroenschil, het citroensap, de geperste knoflook en de blaadjes citroentijm bij de losgeklopte eieren. Kruid het eiermengsel een beetje bij met peper en zout en giet alles over de aardappelen in de ovenvaste schaal.
- Bak de tortilla 25 minuten in de oven bij 180 graden.
- Haal de tortilla uit de ovenvaste schaal en eet ze naar smaak warm, lauw of koud op.
Tip
Je kan de citroentijm vervangen door gewone tijm. Voor de kinderen had ik een apart schaaltje klaargemaakt met buiten de pancetta ook nog wat kleine worstjes. Smullen maar!
Kathleen Brenders, aangenaam!
Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!
Smakelijk,
Liefs,
Kathleen