Search
Close this search box.

Volkoren pasta met pompoensaus, geroosterde groenten en Valess schnitzel tomato mozzarella

Beoordeling door het gezin

★★★★★
Wil je lekker en gevarieerd eten en wil je eens wat anders dan vlees of vis? Dan stel ik jullie graag Valess voor. De producten van Valess worden gemaakt op basis van weidemelk, en ze zijn heerlijk met een sappige bite en een unieke, onweerstaanbare smaak. Valess valt bij iedereen in de smaak! (advertentie)
 
Omdat de producten van Valess gemaakt zijn op basis van weidemelk bevatten ze voedingsstoffen die onmisbaar voor je zijn. De weidemelk is afkomstig van bij boeren van hier met een hart voor hun koeien. Kies je voor Valess, dan zet je iets vertrouwds op tafel, dat goed smaakt én goed voelt.
 
Valess bestaat in veel varianten, allemaal gemaakt van zuivel, maar door de kruiden, specerijen en vulling totaal verschillend van smaak. Ik koos vandaag voor de schnitzel tomato mozzarella, en maakte er een lekker en gezond gerecht mee voor het hele gezin, met volkoren pasta met pompoensaus en geroosterde groenten.

Ingrediënten

  • 4 Valess schnitzels tomato mozzarella
  • 300 g volkoren spirelli
  • halve butternut pompoen
  • 200 ml groentenbouillon
  • 50 g mascarpone
  • 2 courgettes
  • 2 rode uien
  • 20 kerstomaatjes
  • olijfolie
  • vers gemalen peper
  • zout
  • enkele blaadjes basilicum

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de rode uien en de courgettes in partjes, meng ze samen met de kerstomaatjes met wat olijfolie en kruid ze met peper en zout.
  3. Schil een halve butternut pompoen en snijd hem in blokjes van 1 cm. Meng ze met een scheutje olijfolie en peper en zout.
  4. Spreid op de ene helft van de bakplaat de pompoenblokjes uit en op de andere helft de gemengde groenten. Plaats de bakplaat ongeveer 30 minuten in de oven. Hussel na ongeveer 15 minuten eens door elkaar.
  5. Mix de pompoen met de mascarpone en de bouillon tot een gladde saus en kruid met peper en zout.
  6. Kook ondertussen de volkoren spirelli beetgaar in licht gezouten water.
  7. Bak de Valess schnitzels tomato mozzarella aan beide kanten goudbruin in een anti-aanbakpan met een scheutje olijfolie.
  8. Dien de Valess schnitzels tomato mozzarella op met de pasta, de pompoensaus en de geroosterde gemengde groenten. Werk af met een blaadje basilicum.

Tip

Holy Schnitzel, da’s veggie?!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen