Verse zalmsalade

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Lekker als lunch bij een stevige bruine boterham, deze verse zalmsalade. Je maakt hem met een overschot van een gebakken of gepocheerde moot verse zalm, en je hebt de volgende dag een heerlijke lunch.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 1 moot verse zalm (200 g), gebakken of gepocheerd en afgekoeld.
  • 1 el Griekse yoghurt
  • 1/2 el mayonnaise
  • snuifje cayennepeper
  • zout
  • enkele takjes bieslook of andere groene kruiden

Zo maak je het

  1. Laat de gebakken of gepocheerde moot zalm helemaal afkoelen en snijd hem fijn. Er mogen gerust nog wat grotere stukjes inzitten, je moet hem niet te fijn snijden.
  2. Meng de zalm met de Griekse yoghurt en de mayonnaise.
  3. Snijd de bieslook in fijne stukjes en meng deze onder de zalmsalade. Je kan ook andere groene kruiden gebruiken, zoals dille of platte peterselie.
  4. Kruid de zalmsalade met wat cayennepeper en zout en serveer met een lekkere bruine boterham.

Tip

De cayennepeper geeft net iets meer pit dan gewone gemalen zwarte peper.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten