Lekker als lunch bij een stevige bruine boterham, deze verse zalmsalade. Je maakt hem met een overschot van een gebakken of gepocheerde moot verse zalm, en je hebt de volgende dag een heerlijke lunch.
Verse zalmsalade
Beoordeling door het gezin
★★★★★
Ingrediënten
- 1 moot verse zalm (200 g), gebakken of gepocheerd en afgekoeld.
- 1 el Griekse yoghurt
- 1/2 el mayonnaise
- snuifje cayennepeper
- zout
- enkele takjes bieslook of andere groene kruiden
Wil je geen enkel nieuw recept missen?
Zo maak je het
- Laat de gebakken of gepocheerde moot zalm helemaal afkoelen en snijd hem fijn. Er mogen gerust nog wat grotere stukjes inzitten, je moet hem niet te fijn snijden.
- Meng de zalm met de Griekse yoghurt en de mayonnaise.
- Snijd de bieslook in fijne stukjes en meng deze onder de zalmsalade. Je kan ook andere groene kruiden gebruiken, zoals dille of platte peterselie.
- Kruid de zalmsalade met wat cayennepeper en zout en serveer met een lekkere bruine boterham.
Tip
De cayennepeper geeft net iets meer pit dan gewone gemalen zwarte peper.
Kathleen Brenders, aangenaam!

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!
Smakelijk,
Liefs,
Kathleen