Een ontbijtje met verloren brood is altijd lekker. Het wordt nog meer een echte verwennerij wanneer je dikke sneden zoet briochebrood gebruikt, die best al een dagje oud zijn. Serveer het met een portie lekkere aardbeien erbij, en werk ze af met poedersuiker… dit is gewoon echt smullen voor jong en oud!
Verloren brood van briochebrood
Beoordeling door het gezin
★★★★★
Ingrediënten
- 8 dikke sneden briochebrood
- 3 eieren
- 200 ml melk
- bakje aardbeien
- 1 kl kaneel
- poedersuiker
- klontje boter
Wil je geen enkel nieuw recept missen?
Zo maak je het
- Breek de eieren in een diep bord en kluts ze stevig door elkaar. Giet de melk in een ander diep bord, meng ze met het kaneelpoeder en roer de melk en de kaneel goed door elkaar.
- Verhit een ruime pan en smelt er het klontje boter in.
- Ontkorst de sneden briochebrood, dompel ze heel kort in de melk en daarna in de geklutste eieren. Let op dat je de sneden brood niet te lang onderdompelt want dan worden ze veel te nat, dan gaan ze breken en dan kan je ze niet meer mooi bakken.
- Bak de geweekte sneden briochebrood aan beide kanten goudbruin in de pan.
- Serveer het verloren brood met de aardbeien en bestrooi met de poedersuiker. Dien onmiddellijk op.
Tip
Gebruik zeker sneden briochebrood die dik genoeg zijn, dan zijn ze aan de buitenkant krokant na het bakken en binnenin nog heerlijk zacht.
Kathleen Brenders, aangenaam!
Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!
Smakelijk,
Liefs,
Kathleen