Verloren brood van briochebrood

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Een ontbijtje met verloren brood is altijd lekker. Het wordt nog meer een echte verwennerij wanneer je dikke sneden zoet briochebrood gebruikt, die best al een dagje oud zijn. Serveer het met een portie lekkere aardbeien erbij, en werk ze af met poedersuiker… dit is gewoon echt smullen voor jong en oud!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 8 dikke sneden briochebrood
  • 3 eieren
  • 200 ml melk
  • bakje aardbeien
  • 1 kl kaneel
  • poedersuiker
  • klontje boter

Zo maak je het

  1. Breek de eieren in een diep bord en kluts ze stevig door elkaar. Giet de melk in een ander diep bord, meng ze met het kaneelpoeder en roer de melk en de kaneel goed door elkaar.
  2. Verhit een ruime pan en smelt er het klontje boter in.
  3. Ontkorst de sneden briochebrood, dompel ze heel kort in de melk en daarna in de geklutste eieren. Let op dat je de sneden brood niet te lang onderdompelt want dan worden ze veel te nat, dan gaan ze breken en dan kan je ze niet meer mooi bakken.
  4. Bak de geweekte sneden briochebrood aan beide kanten goudbruin in de pan.
  5. Serveer het verloren brood met de aardbeien en bestrooi met de poedersuiker. Dien onmiddellijk op.

Tip

Gebruik zeker sneden briochebrood die dik genoeg zijn, dan zijn ze aan de buitenkant krokant na het bakken en binnenin nog heerlijk zacht.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten