Zomerse salade met tomaat en aardbei

Beoordeling door het gezin

Als het zo warm is als deze dagen heb je vooral zin in licht, fris eten. Deze salade met tomaten, aardbeien, mozzarella en een lekker frisse dressing voldoet daar perfect aan. Met dank aan Delhaize magazine voor de inspiratie.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 2 pruimtomaten
  • een 12-tal kerstomaten
  • een handvol mooie aardbeien
  • een bol buffelmozzarella van 120 g
  • 1 koffielepel citroenrasp
  • 2 el citroensap
  • enkele blaadjes basilicum
  • 1 koffielepel kokosbloesemsuiker (of rietsuiker)
  • 1 el balsamico
  • 4 el goede olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Was alle tomaten. Snijd de pruimtomaten in de lengte in vier en halveer de kerstomaatjes.
  2. Verwijder het groene kroontje van de aardbeien, spoel ze af en dep ze voorzichtig droog. Snijd de aardbeien in de helft.
  3. Schik de tomaten en de aardbeien mooi op een groot bord. Snijd de bol buffelmozzarella in stukjes en leg ze bij op het bord met de tomaten en de aardbeien.
  4. Maak de dressing van de citroenrasp (zeste van een onbehandelde citroen), het citroensap, de kokosbloesemsuiker (of rietsuiker), de balsamico, de olijfolie en de fijn gesnipperde blaadjes basilicum. Kruid naar smaak met peper en zout.
  5. Sprenkel de dressing over het bord en serveer meteen.

Tip

De salade wordt mooier en meer gevarieerd als je verschillende soorten kerstomaatjes of tomaten gebruikt.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept