Veggie mini quiches

Beoordeling door het gezin

★★★★★

De paasbrunch, die organiseer je gezellig zelf thuis! Je zet een aantal verschillende gerechten op tafel die je deelt met de hele familie. Ik heb vandaag voor jullie nog een topidee, veggie mini quiches met verschillende groenten. De hoeveelheden hieronder zijn voor 10 mini quiches.

 

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.

Ingredi├źnten

  • 2 rollen hartig taartdeeg (kant en klaar)
  • 500 ml volle room van Campina
  • 4 eieren
  • enkele kerstomaatjes
  • handvol erwtjes
  • enkele roosjes broccoli
  • enkele groene aspergetips, in kleine stukjes
  • enkele blaadjes basilicum
  • klontje boter, gesmolten
  • bloem
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Beboter en bebloem 10 kleine taartvormpjes (schud de overbodige bloem eruit) en bekleed ze met hartig taartdeeg (uit 1 rol hartige taartdeeg maakte ik 5 mini quiches). Doorprik de bodem van het deeg met een vork, en bak het deeg in de vormpjes blind (met bakbonen) gedurende ongeveer 10 minuten.
  2. Blancheer de roosjes broccoli en de erwtjes gedurende 2 minuten in licht gezouten water, giet ze goed af en laat ze afkoelen.
  3. Meng de eieren met de volle room, kluts goed door elkaar en kruid met peper en zout.
  4. Vul de gebakken kuipjes van de miniquiches met groenten naar keuze (schijfjes tomaat, erwtjes, broccoli, aspergetips) en overgiet ze met het eier-room mengsel.
  5. Bak de mini quiches ongeveer 15 minuten in de oven. Haal ze als ze wat afgekoeld zijn uit de vormpjes en werk ze af met verse basilicum.

Tip

Je kan ook andere verse kruiden gebruiken, zoals bvb bieslook of peterselie.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen