Search
Close this search box.

Italiaans plukbrood – idee voor de Paasbrunch

Beoordeling door het gezin

★★★★★
Italiaans plukbrood… Echt een traktatie dit plukbrood vol Italiaanse smaken. Een perfect idee toch voor binnenkort op de paasbrunch! De lekkerste paasbrunch maak je inderdaad eenvoudig bij je thuis. Nadat de kindjes eitjes raapten, ontspannen we lekker allemaal samen aan tafel. Zet het plukbrood in het midden en deel het met de familie.
​​​​​​​​
Ik maakte dit heerlijke Italiaanse plukbrood in de SnackTastic® XXL van Fritel  (advertentie). De SnackTastic® XXL is met zijn mega capaciteit tot 1500 g voldoende groot voor een heel brood, erg handig! Dankzij de Hot Air Technologie van de SnackTastic® XXL was dit brood zelfs in letterlijk 5 minuten knapperig en klaar.
 
Fritel is een Belgisch familiebedrijf, gelegen in hartje Limburg! Fritel vormt één grote familie en gaat al twee generaties mee. Ze hebben dus meer dan 25 jaar ervaring en ze marktleider in elektro, met een focus wij op kwaliteit, design, functionaliteit én innovatie, wat zorgt voor tevreden klanten.

Ingrediënten

  • 1 rond brood naar keuze​​​​​​​​
  • enkele kerstomaten, in schijfjes gesneden​​​​​​​​
  • 200 g tomatenpassata​​​​​​​​
  • 1 bol mozzarella​​​​​​​​
  • enkele sneetjes Italiaanse ham​​​​​​​​
  • enkele takjes verse tijm​​​​​​​​
  • vers gemalen peper​​​​​​​​
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Snijd met een gekarteld broodmes horizontaal en verticaal door het brood, maar niet helemaal tot de bodem.​​​​​​​​
  2. Kruid de tomatenpassata met vers gemalen peper en zout, en snijd de mozzarella en de Italiaanse ham in stukjes. ​​​​​​​​
  3. Verdeel de tomatenpassata over de insnijdingen die je in het brood gemaakt hebt. Verdeel ook de kerstomaatjes, de mozzarella en de Italiaanse ham ertussen. ​​​​​​​
  4. Leg het brood in de korf van de Fritel SnackTastic® XXL, zet de korf in de lade en schuif alles in de SnackTastic® XXL. Zet de SnackTastic® XXL op 180 graden en bak het brood gedurende 5 minuten, totdat de mozzarella gesmolten is en de bovenkant van het brood lekker krokant is. ​​​​​​​​
  5. Laat het brood even afkoelen, werk het af met wat verse tijm, zet het op tafel en laat iedereen er stukjes afplukken. Superlekker en zo gezellig! ​​​​​​​​

Tip

Op 5 minuten klaar zonder moeite!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen