Spaghetti carbonara

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Na een weekje offline in de paasvakantie ben vandaag ik terug met de start van een nieuwe reeks “Makkelijke maandag” recepten. Wat denken jullie van deze lekkere spaghetti carbonara? De volgende maandagen komen er enkele variaties aan bod, want op maandag mag het makkelijk, lekker en snel zijn toch? Zet de week goed in, en maak iedereen aan tafel blij!

Kook je vandaag ook weer mee?

Ingredi├źnten

  • 400 g spaghetti
  • 200 g pancetta of (vega) spek
  • 5 eieren
  • 150 g parmezaanse kaas (blok, geraspt)
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Snijd de pancetta / het spek in niet te kleine reepjes.
  2. Rasp de parmezaanse kaas, kluts de eieren in een kom en meng er de geraspte kaas onder. Kruid het mengsel van eieren en geraspte kaas met peper en eventueel een klein beetje zout.
  3. Kook de pasta 1 minuutje minder dan beetgaar in licht gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Verwarm ondertussen de olijfolie in een ruime koekenpan en bak er de pancetta / het spek krokant in.
  5. Giet de pasta af (vang wat van het kookvocht op), en voeg hem toe aan de gebakken pancetta. Roer even door elkaar en voeg dan onmiddellijk het mengsel van eieren en kaas toe, samen met een schep kookvocht. Roer heel goed door elkaar en lang genoeg totdat de saus indikt doordat de eieren beginnen stollen. Blijf wel goed roeren, anders krijg je geen gladde saus maar heb je brokjes ei tussen de pasta zitten.
  6. Werk de pasta af met wat extra geraspte parmezaanse kaas en dien onmiddellijk op.

Tip

Gebruik een blokje of dikke sneden pancetta, en geen dunne sneetjes. Als je dat niet vindt kan je gezouten spek gebruiken, ook een blokje of dikke sneden die je dan in blokjes snijdt. Voor een versie zonder vlees gebruik je vega spek.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen