Search
Close this search box.

Veelzijdige snijbiet

Snijbiet is een bladgroente, waarvan je zowel de bladeren als de bladstelen van de grotere bladeren kan opeten. Snijbiet wordt ook wel warmoes genoemd.

 

Het is wellicht een beetje een vergeten groente, maar je kan ze perfect zelf in de tuin kweken. Ik heb enkele kleine plantjes gekocht in het tuincentrum en die groeien echt spectaculair.

 

Van de grotere bladeren maak je lekkere stamppot, de bladeren hebben een smaak ongeveer als spinazie. De bladeren hebben wel iets langer tijd nodig om te garen dan de blaadjes van spinazie. De jonge en heel kleine blaadjes kan je ook rauw eten door een salade, of kort mee gebakken in een omelet.

 

De stelen hebben een prachtige gele, oranje of roze kleur. Ik heb die prachtige stelen ook al klaargemaakt: ik heb de stelen in blokjes gesneden, dan kort geblancheerd, en dan aangestoofd in een klontje boter. Je kan eventueel wat spekjes toevoegen. De stelen hebben een iets aardse smaak, je kan er een hint rode biet in herkennen.

 

Heel leuk is het om de bladeren en de bladstelen te combineren in hetzelfde gerecht, je kan dan een stamppot maken met wat bite door de stukjes aangestoofde bladsteel eronder te mengen.

 

Ik zal de komende dagen enkele recepten delen voor snijbiet, hopelijk kan ik je inspireren om deze groente eens te proberen!

 

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen