Salade van orzo, kipfilet en frisse kruiden

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Ik gebruik graag zoveel mogelijk de kruiden die ik in mijn eigen tuin heb staan.

 

Wat denk je van deze salade op basis van orzo? Orzo is een gedroogde pastasoort, waarvan de vorm en de grootte doen denken aan rijstkorrels. Orzo wordt ook wel rissoni of puntalette genoemd.

 

Ik heb in de salade onder andere basilicum verwerkt, bieslook, platte peterselie en ook de misschien minder bekende oost-indische kers, waarvan de blaadjes en ook de mooie kleurrijke bloemen eetbaar zijn. Al deze kruiden kwamen uit mijn eigen tuin, super leuk toch?

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 240 g orzo
  • een dubbele kipfilet
  • 25 kerstomaatjes
  • 4 lente-uien
  • handvol pijnboompitten
  • blaadjes en bloempjes oost-indische kers
  • enkele takjes basilicum
  • enkele takjes platte peterselie
  • bieslook
  • klontje boter
  • 4 el olijfolie
  • sap van een halve limoen
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Smelt een klontje boter in een ruime pan en bak de kipfilets kort aan aan beide kanten. Neem de kipfilets uit de pan, kruid ze met vers gemalen peper en zout leg ze in een ovenvaste schaal en gaar ze verder in de oven op lage temperatuur (140 graden) gedurende 15 à 20 minuten. Als je ze op deze manier gaart blijven ze super mals. De gaartijd is afhankelijk van de grootte en de dikte van je stukjes kip, maar controleer zeker of de kip volledig gaar en warm is vanbinnen. Laat de kip dan afkoelen en snijd ze in dunne plakjes.
  2. Kook de orzo beetgaar in licht gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de orzo af, spoel hem kort onder koud stromend en laat hem helemaal afkoelen.
  3. Snijd de kerstomaatjes in kwartjes. Snijd de lente-ui en de bieslook fijn. Snijd de blaadjes van de platte peterselie fijn en scheur de blaadjes basilicum kleiner.
  4. Meng de afgekoelde orzo met de kerstomaatjes, de lente-ui, de bieslook, de platte peterselie en de basilicum. Voeg de olijfolie en het limoensap toe, kruid met peper en zout en meng alles voorzichtig onder elkaar.
  5. Werk de salade af met de blaadjes en de bloempjes van de oost-indische kers en serveer met de plakjes kipfilet.

Tip

Als je geen oost-Indische kers kan vinden, kan je ook rucola gebruiken.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept