Twee kazen fusilli met champignons en spek

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Dit gerecht is een lekkere variatie op de klassieke pasta carbonara. Ik gebruikte cheddar en mozzarella en kwam zo tot een lekkere twee kazen pasta die ik nog verder afwerkte met eieren, pancetta en champignons.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 350 g fusilli
  • 150 g pancetta
  • 250 g champignons
  • 4 eieren
  • 125 g cheddar
  • 125 g mozzarella
  • een takje bladpeterselie
  • vers gemalen peper
  • zout

Zo maak je het

  1. Klop de eieren los in een kom. Snijd de cheddar en de mozzarella in kleine blokjes.
  2. Snijd de pancetta in reepjes en bak ze krokant op middelhoog vuur in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Haal de pancetta uit de pan en houd hem warm.
  3. Snijd de champignons in fijne plakjes en bak ze gedurende enkele minuten in dezelfde pan waarin je net de pancetta hebt gebakken.
  4. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water in een ruime kookpan, giet hem af en doe hem terug in de pan.
  5. Voeg de gebakken pancetta, de champignons en de kleine blokjes kaas toe samen met de losgeklopte eieren. Schep alles voorzichtig om totdat de kaas is gesmolten en de eieren een mooie saus hebben gevormd. Voeg indien nodig een klein beetje kookvocht van de pasta toe.
  6. Kruid naar smaak met vers gemalen peper en eventueel wat zout. Werk af met wat gesnipperde bladpeterselie.

Tip

Je kan enkele kleine blokjes cheddar en mozzarella apart houden om daar de borden mee af te werken.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten