Zoek
Sluit dit zoekvak.

Twee kazen fusilli met champignons en spek

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Ik had jullie een aantal variaties beloofd op spaghetti carbonara. Bij het gerecht van vandaag gebruikte ik gebakken champignons, en een mengsel van eieren, cheddar en mozzarella. Zo werd het een snelle, lekkere en makkelijke twee kazen pasta. Op maandag mag het makkelijk zijn, toch? Kook je vandaag ook weer mee?

Ingrediënten

  • 350 g fusilli
  • 200 g pancetta
  • 500 g champignons
  • 4 eierdooiers
  • 125 g cheddar, geraspt
  • 125 g mozzarella, geraspt
  • enkele blaadjes basilicum
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Klop de eierdooiers los in een kom, meng ze met de geraspte cheddar en de geraspte mozzarella en kruid met peper en eventueel een beetje zout.
  2. Snijd de pancetta in reepjes en bak ze krokant op middelhoog vuur in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Haal de pancetta uit de pan en houd hem warm.
  3. Snijd de champignons in kwartjes en bak ze gedurende enkele minuten in dezelfde pan waarin je net de pancetta hebt gebakken, kruid ze met peper en zout.
  4. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water in een ruime pot, giet hem af (maar vang het kookvocht op!) en doe hem terug in de pot.
  5. Voeg de gebakken pancetta, de champignons en het eier-kaasmengsel toe aan de pasta, samen met een schep van het kookvocht. Roer heel goed door elkaar en lang genoeg totdat de saus indikt doordat de eieren beginnen stollen. Blijf wel goed roeren, anders krijg je geen gladde saus maar heb je brokjes ei tussen de pasta zitten. Voeg indien nodig nog wat extra kookvocht van de pasta toe.
  6. Kruid naar smaak met vers gemalen peper en eventueel wat zout. Werk af met enkele blaadjes basilicum.

Tip

Gebruik een blokje of dikke sneden pancetta, en geen dunne sneetjes. Als je dat niet vindt kan je gezouten spek gebruiken, ook een blokje of dikke sneden die je dan in blokjes snijdt. Voor een versie zonder vlees gebruik je vega spek.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen