Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kipkebab met tzatziki

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze lekkere kipkebab maak je heel simpel zelf klaar. Serveer hem met verse tzatziki, kerstomaatjes en een pita broodje en je brengt de zon op tafel! Ik heb de kipkebabs heerlijk gegrild op de BBQ.

 

Het lenteweer zou nu toch echt gaan beginnen, joepie! Eindelijk kunnen we de tuin in, bijvoorbeeld voor de eerste vroege barbecue van dit jaar! Wil je geen gedoe met houtskool of gas, dan is de Elektrische BBQ en tafelgrill in 1 van Fritel echt iets voor jou. Deze Elektrische BBQ en tafelgrill in 1 is stevig met een groot grilloppervlak en een vaatwasserbestendige grillplaat. De elektrische grill is bovendien afneembaar en kan gemakkelijk, zowel binnen als buiten huis, als tafelgrill gebruikt worden. Vind je het dus toch nog niet warm genoeg om buiten te BBQ’en, gebruik dan de afneembare elektrische grill als gezellige tafelgrill binnen.

 

Heb je geen tuin maar wel een terras? Dan is de elektrische BBQ en tafelgrill in 1 zéker de oplossing! Het toestel neemt niet zo veel plaats in beslag en is toegelaten in appartementsgebouwen, wat niet het geval is bij houtskool- of gasbarbecues.

 

Fritel  is een Belgisch familiebedrijf, gelegen in hartje Limburg. Fritel vormt één grote familie en gaat al twee generaties mee. Ze hebben dus meer dan 25 jaar ervaring en ze marktleider in elektro, met een focus wij op kwaliteit, design, functionaliteit én innovatie, wat zorgt voor tevreden klanten. (advertentie in samenwerking met Fritel)

Ingrediënten

  • 250 g kippengehakt
  • satéprikkers, 10 min geweekt in water
  • 1/2 komkommer
  • 250 g volle Griekse yohurt
  • 400 g kerstomaatjes
  • 1/2 rode ui
  • 4 pitabroodjes
  • handvol blaadjes verse munt
  • handvol blaadjes verse basilicum
  • 1 teentje look, geperst
  • 3 el citroensap
  • 3 el olijfolie + extra
  • balsamico
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1kl lookpoeder
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Maak eerst de tzatziki. Schil de halve komkommer en rasp hem grof in een zeef. Strooi er wat zout over en laat de komkommer zo een kwartier staan. Meng intussen de Griekse yoghurt met de olijfolie, het citroensap, het geperste teentje look en de gesnipperde munt en basilicum. Druk nu het vocht uit de geraspte komkommer en voeg hem toe aan de yoghurt. Voeg eventueel wat zout toe, meng alles goed door elkaar en zet koel weg.
  2. Meng het kippengehakt met het paprikapoeder, het lookpoeder, peper en zout en vorm er 5 porties van. Vorm er langwerpige worstjes mee rondom de satéprikkers. Grill kipkebabs op de Fritel Elektrische BBQ en tafelgrill in 1 (ik heb de tafelgrill gebruikt binnen). Grill ze om en om totdat ze binnenin volledig gaar zijn.
  3. Bestrijk de pitabroodjes met wat olijfolie en leg ze mee op de grill.
  4. Halveer de kerstomaatjes en snijd de rode ui in dunne ringen. Meng de tomaatjes en de rode ui met olijfolie, wat balsamico, peper en zout en eventueel enkele blaadjes basilicum.
  5. Serveer de kipkebabs met de gegrilde pita broodjes, de tzatziki en de tomaatjes.

Tip

Ook zalig als lunch!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen