Tosti met geitenkaas

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Deze tosti of croque monsieurs met geitenkaas en een vleugje kerrie zijn heerlijke comfort food, perfect voor na een stevige wandeling.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 8 sneden stevig bruin brood
  • 8 plakken serranoham
  • 100 g harde geitenkaas, geraspt
  • 400 ml melk
  • 50 g boter
  • 60 g bloem
  • 1 kl kerriepoeder
  • zout
  • vers gemalen peper

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Maak een stevige bechamelsaus met kerriesmaak. Verhit daarvoor de boter in een steelpan totdat ze licht begint te bruisen. Voeg de bloem en het kerriepoeder toe, roer dit met een garde stevig door de boter en laat het ongeveer 2 minuten samen bakken. Giet er dan beetje bij beetje de melk bij en blijf roeren met de garde totdat je een stevige maar gladde bechamelsaus hebt. Kruid deze met zout en vers gemalen peper.
  3. Leg 4 sneetjes brood naast elkaar op een bakplaat bedekt met bakpapier. Beleg het brood telkens met een plakje serranoham. Schep op de ham 2 eetlepels van de bechamelsaus en verdeel er de helft van de geraspte geitenkaas over. Dek af met de overige 4 sneetjes brood, en beleg deze opnieuw met een plakje serranoham, 2 eetlepels bechamelsaus en verdeel er nog de rest van de geraspte geitenkaas over.
  4. Zet de tosti’s in de oven en bak ze ongeveer 20 minuten totdat de bovenkant mooi gegratineerd is.

Tip

Eventueel kan je de laatste minuten van de vaktijdschrift de grill opzetten.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten