Search
Close this search box.

Appeltaartjes met speculaas

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Nog speculaas over van Sinterklaas? Gebruik ze in deze lekkere en snelle appeltaartjes, die met de komende kerstdagen ook perfect zijn als dessert (of als lekker decadent ontbijt natuurlijk)!

De hoeveelheden in het recept zijn voldoende voor 6 taartjes. Het makkelijke recept vond ik bij Libelle Lekker.

 

Ben je op zoek naar kleine taartvormpjes? Bekijk dan zeker deze eens! Ook altijd een leuk cadeautje om te geven!

Ingrediënten

  • 1 rol kruimeldeeg (kant-en-klaar)
  • 70 g boter (+ extra)
  • 70 g speculaas
  • 2 appels
  • 120 g poedersuiker
  • 2 eieren

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter 6 taartvormpjes, bekleed ze met kruimeldeeg en prik ze in met een vork.
  2. Doe de speculaas in een diepvrieszakje en maal of sla hem fijn met behulp van een deegrol. Verdeel de kruimels over het deeg maar houd een beetje apart voor de afwerking.

  3. Schil de appelen, snijd ze in dunne partjes en leg ze op de speculaas.

  4. Smelt de boter op een zacht vuurtje en voeg de poedersuiker toe. Meng goed met een garde. Haal van het vuur, laat een beetje afkoelen en klop de eieren door het beslag. Giet dit over de appelen.

  5. Bak de taartjes ongeveer 20 minuten in de oven. Laat ze even afkoelen in de vormpjes, haal ze er dan uit en laat ze verder afkoelen op een rooster. Werk af met de overgebleven verkruimelde speculaas.

Tip

Lekker als ze nog lauw zijn, eventueel met een bolletje ijs erbij. Ook koud zijn ze heel lekker, eventueel met een toef slagroom.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen