Appeltaartjes met speculaas

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Nog speculaas over van Sinterklaas? Gebruik ze in deze lekkere en snelle appeltaartjes, die met de komende kerstdagen ook perfect zijn als dessert (of als lekker decadent ontbijt natuurlijk)!

De hoeveelheden in het recept zijn voldoende voor 6 taartjes. Het makkelijke recept vond ik bij Libelle Lekker.

 

Ben je op zoek naar kleine taartvormpjes? Bekijk dan zeker deze eens! Ook altijd een leuk cadeautje om te geven!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 1 rol kruimeldeeg (kant-en-klaar)
  • 70 g boter (+ extra)
  • 70 g speculaas
  • 2 appels
  • 120 g poedersuiker
  • 2 eieren

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter 6 taartvormpjes, bekleed ze met kruimeldeeg en prik ze in met een vork.
  2. Doe de speculaas in een diepvrieszakje en maal of sla hem fijn met behulp van een deegrol. Verdeel de kruimels over het deeg maar houd een beetje apart voor de afwerking.

  3. Schil de appelen, snijd ze in dunne partjes en leg ze op de speculaas.

  4. Smelt de boter op een zacht vuurtje en voeg de poedersuiker toe. Meng goed met een garde. Haal van het vuur, laat een beetje afkoelen en klop de eieren door het beslag. Giet dit over de appelen.

  5. Bak de taartjes ongeveer 20 minuten in de oven. Laat ze even afkoelen in de vormpjes, haal ze er dan uit en laat ze verder afkoelen op een rooster. Werk af met de overgebleven verkruimelde speculaas.

Tip

Lekker als ze nog lauw zijn, eventueel met een bolletje ijs erbij. Ook koud zijn ze heel lekker, eventueel met een toef slagroom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten