Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Tortellini met boter en salie

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Deze tortellini met boter en salie zijn zalig lekker door hun eenvoud. Ze zijn echt heel makkelijk en snel te maken.

 

Ik heb een hele grote struik salie in de voortuin staan, die is echt ontploft zo groot! Ik heb dus altijd veel te veel salie.

 

Dit recept ligt dan voor de hand om te maken natuurlijk.

Ingrediënten

  • 500 g tortellini (uit de versafdeling)
  • 100 g roomboter
  • 15 verse salieblaadjes
  • vers geraspte parmezaan
  • peper en zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Smelt de boter op een laag vuur en voeg de in reepjes gesneden salie toe. Laat de boter met de salie op een heel laag vuur even staan, zodat de smaak van de salie mooi in de boter komt. Kruid naar smaak met vers gemalen zwarte peper en zout.
  2. Kook de tortellini gaar in licht gezouten water, en giet ze af. Vang een beetje kookvocht op en voeg het toe aan de gesmolten boter met de salie.
  3. Meng de tortellini met de botersaus, werk af met vers gemalen parmezaan en dien onmiddellijk op.

Tip

Verse salie is hierbij het lekkerst, met gedroogde salie zal je niet hetzelfde effect hebben.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen