Tortellini met boter en salie

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Deze tortellini met boter en salie zijn zalig lekker door hun eenvoud. Ze zijn echt heel makkelijk en snel te maken.

 

Ik heb een hele grote struik salie in de voortuin staan, die is echt ontploft zo groot! Ik heb dus altijd veel te veel salie.

 

Dit recept ligt dan voor de hand om te maken natuurlijk.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 500 g tortellini (uit de versafdeling)
  • 100 g roomboter
  • 15 verse salieblaadjes
  • vers geraspte parmezaan
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Smelt de boter op een laag vuur en voeg de in reepjes gesneden salie toe. Laat de boter met de salie op een heel laag vuur even staan, zodat de smaak van de salie mooi in de boter komt. Kruid naar smaak met vers gemalen zwarte peper en zout.
  2. Kook de tortellini gaar in licht gezouten water, en giet ze af. Vang een beetje kookvocht op en voeg het toe aan de gesmolten boter met de salie.
  3. Meng de tortellini met de botersaus, werk af met vers gemalen parmezaan en dien onmiddellijk op.

Tip

Verse salie is hierbij het lekkerst, met gedroogde salie zal je niet hetzelfde effect hebben.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten