Deze homemade currysaus maak je klaar met een heel aantal ingrediënten dat je waarschijnlijk in huis hebt. Het resultaat is een heel lekkere en verfijnde saus, heerlijk bij gebakken scampi’s of bij kip.
Homemade currysaus
Beoordeling door het gezin
★★★★★
Ingrediënten
- 3 dl kippenbouillon
- 1,5 dl volle room
- 1 kleine ui
- 1 stengel selder
- 1 dikke wortel
- halve zoete appel
- halve zure appel
- 1 teentje look
- 1 el currypoeder
- 2 kl kurkuma
- 2 takjes tijm
- 2 blaadjes laurier
- 1 el bloem
- klontje boter
- 1 el honing
- peper en zout
Wil je geen enkel nieuw recept missen?
Zo maak je het
- Schil en snijd de ui, de selder, de wortel, de halve appels en de look in blokjes en stoof ze aan in een beetje boter totdat ze glazig zijn (niet kleuren).
- Meng er het currypoeder en de kurkuma onder, roer goed en laat het poeder 2 minuten mee stoven.
- Voeg de bloem toe, roer opnieuw goed en laat de bloem minstens een minuut mee stoven.
- Voeg nu de kippenbouillon toe, roer alles goed los en voeg ook de tijm en de laurier toe. Breng zachtjes aan de kook en laat alles ongeveer 20 minuten pruttelen.
- Voeg dan de room erbij en laat opnieuw pruttelen, gedurende ongeveer 10 minuten.
- Verwijder de tijm en de laurier en mix alles fijn. Zeef de gemixte curry door een fijne zeef en kruid met peper en zout. Werk af met een lepeltje honing.
Tip
Door het gebruik van bloem zal de saus al een mooie binding hebben. Je kan naar eigen smaak op het einde de currysaus een beetje extra binden met roux of maïzena.
Kathleen Brenders, aangenaam!
Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!
Smakelijk,
Liefs,
Kathleen