Homemade currysaus

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze homemade currysaus maak je klaar met een heel aantal ingrediënten dat je waarschijnlijk in huis hebt. Het resultaat is een heel lekkere en verfijnde saus, heerlijk bij gebakken scampi’s of bij kip.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 3 dl kippenbouillon
  • 1,5 dl volle room
  • 1 kleine ui
  • 1 stengel selder
  • 1 dikke wortel
  • halve zoete appel
  • halve zure appel
  • 1 teentje look
  • 1 el currypoeder
  • 2 kl kurkuma
  • 2 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 el bloem
  • klontje boter
  • 1 el honing
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Schil en snijd de ui, de selder, de wortel, de halve appels en de look in blokjes en stoof ze aan in een beetje boter totdat ze glazig zijn (niet kleuren).
  2. Meng er het currypoeder en de kurkuma onder, roer goed en laat het poeder 2 minuten mee stoven.
  3. Voeg de bloem toe, roer opnieuw goed en laat de bloem minstens een minuut mee stoven.
  4. Voeg nu de kippenbouillon toe, roer alles goed los en voeg ook de tijm en de laurier toe. Breng zachtjes aan de kook en laat alles ongeveer 20 minuten pruttelen.
  5. Voeg dan de room erbij en laat opnieuw pruttelen, gedurende ongeveer 10 minuten.
  6. Verwijder de tijm en de laurier en mix alles fijn. Zeef de gemixte curry door een fijne zeef en kruid met peper en zout. Werk af met een lepeltje honing.

Tip

Door het gebruik van bloem zal de saus al een mooie binding hebben. Je kan naar eigen smaak op het einde de currysaus een beetje extra binden met roux of maïzena.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept