Rijst “Pilav”

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Rijst “pilav” of rijst of Turkse wijze, is een manier om rijst heel smaakvol te bereiden. De manier van bereiden doet een beetje denken aan hoe je risotto klaarmaakt. (Doordat je gewone rijst gebruikt en geen risottorijst is het resultaat wel anders dan risotto.)

 

Deze “pilav” rijst is een heerlijk bijgerecht dat je met heel veel kan combineren.

Ingrediënten

  • 300 g rijst
  • 600 ml bouillon naar keuze
  • 1 sjalot
  • scheutje olijfolie
  • 3 takjes tijm
  • 3 blaadjes laurier
  • zout
  • extra: bakpapier

Zo maak je het

  1. Snipper de sjalot heel fijn en stoof ze aan in de olijfolie in een hoge eb eerder smalle kookpan. Laat de sjalot niet kleuren.
  2. Voeg de rijst toe, roer even goed en laat de rijst mee stoven totdat die glazig wordt.
  3. Voeg de bouillon toe samen met de tijm en de laurier en een snuifje zout en breng zachtjes aan de kook. Draai dan het vuur erg zacht, en bedek de rijst met bakpapier (of mt een erg goed passend deksel). Laat de rijst ongeveer 10 minuten op heel zacht vuur verder garen totdat alle bouillon is opgeslorpt.
  4. Verwijder de takjes tijm en de blaadjes laurier en smakelijk!

Tip

Je kan een klein klontje boter door de gegaarde rijst mengen om een nog smeuïger resultaat te hebben! Mmm smullen maar!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten