Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Rijst “Pilav”

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Rijst “pilav” of rijst of Turkse wijze, is een manier om rijst heel smaakvol te bereiden. De manier van bereiden doet een beetje denken aan hoe je risotto klaarmaakt. (Doordat je gewone rijst gebruikt en geen risottorijst is het resultaat wel anders dan risotto.)

 

Deze “pilav” rijst is een heerlijk bijgerecht dat je met heel veel kan combineren.

Ingrediënten

  • 300 g rijst
  • 600 ml bouillon naar keuze
  • 1 sjalot
  • scheutje olijfolie
  • 3 takjes tijm
  • 3 blaadjes laurier
  • zout
  • extra: bakpapier

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Snipper de sjalot heel fijn en stoof ze aan in de olijfolie in een hoge eb eerder smalle kookpan. Laat de sjalot niet kleuren.
  2. Voeg de rijst toe, roer even goed en laat de rijst mee stoven totdat die glazig wordt.
  3. Voeg de bouillon toe samen met de tijm en de laurier en een snuifje zout en breng zachtjes aan de kook. Draai dan het vuur erg zacht, en bedek de rijst met bakpapier (of mt een erg goed passend deksel). Laat de rijst ongeveer 10 minuten op heel zacht vuur verder garen totdat alle bouillon is opgeslorpt.
  4. Verwijder de takjes tijm en de blaadjes laurier en smakelijk!

Tip

Je kan een klein klontje boter door de gegaarde rijst mengen om een nog smeuïger resultaat te hebben! Mmm smullen maar!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen