Deze pasta met worstjesvlees, spinazie en kruidenkaas is een verrukkelijke en makkelijke maaltijd die je op minder dan een half uur op tafel tovert, is dat niet perfect voor een doordeweekse avond? Tip: koop de worstjes bij je lokale slager. Als je venkelworstjes vindt kan je die gebruiken, maar een gewoon varkensworstje van goede kwaliteit werkt even goed!
Pasta met worstjesvlees, spinazie en kruidenkaas
Beoordeling door het gezin
★★★★★
Ingrediënten
- 400 g korte pasta naar keuze
- 400 g verse spinazie
- 300 g stevige varkensworst
- 150 g kruidenkaas
- olijfolie
- vers gemalen peper
- zout
Wil je geen enkel nieuw recept missen?
Zo maak je het
- Snijd de velletjes van de varkensworstjes open, druk het vlees eruit, en vorm er kleine balletjes van (die moeten niet perfect rond zijn).
- Verwarm de olijfolie in een ruime braadpan op middelhoog vuur, en bak er de stukjes worstjesvlees rondom rond goudbruin in, totdat ze ook binnenin gaar zijn.
- Kook ondertussen de pasta beetgaar in licht gezouten water, giet hem af maar houd een deel van het kookvocht bij.
- Voeg de kruidenkaas toe aan de pan met het vlees, samen met een schep van het kookvocht van de pasta. Roer alles goed los, laat zachtjes pruttelen, en voeg de spinazie toe zodat die slinkt. Voeg indien nodig nog wat extra kookvocht toe.
- Proef en kruid naar smaak bij met vers gemalen peper en zout. Meng tenslotte de pasta mee in de pan en dien onmiddellijk op.
Tip
De saus krijgt haar smeuïgheid door de combinatie van de kruidenkaas met het kookvocht van de pasta.
Kathleen Brenders, aangenaam!
Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!
Smakelijk,
Liefs,
Kathleen