Moderne ratatouille

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Deze versie van ratatouille is een beetje anders dan je misschien gewend bent. Ik heb de mengeling van zuiderse groenten niet gestoofd, maar wel in heel kleine stukjes gesneden en dan heet geroosterd in de oven. Dat geeft een heel kleurrijk en smaakvol resultaat.

 

Het vraagt een beetje snijwerk, je gebruikt best een stevige en voldoende grote snijplank en een groot vlijmscherp mes. Die komen trouwens bij veel snijwerk in de keuken van pas. Voor een handige snijplank beveel ik je graag dit exemplaar aan. 

Een goed en scherps keukenmes heb je ook zeker nodig, dit mes kan ik je aanbevelen.

 

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 gele paprika
  • 2 wortelen
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • scheutje arachideolie
  • vers gemalen peper
  • zout
  • een takje rozemarijn
  • enkele takjes oregano
  • enkele blaadjes basilicum

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Was de courgette en de aubergine en snijd ze in kleine blokjes (van maximum een halve centimeter).
  3. Schil de paprika en de wortelen en snijd ze ook in kleine blokjes.
  4. Ontvel en ontpit de tomaten en snijd het tomatenvlees eveneens in kleine blokjes.
  5. Snijd de ui in heel fijne ringen.
  6. Pel de teentjes look en plet ze tot moes met het plat van je grote mes (of gebruik een lookpers).
  7. Meng alle blokjes groenten samen met de ringen ui en de geplette look in een ruime kom door elkaar. Voeg een goede scheut arachideolie toe, kruid met vers gemalen peper en zout en hussel alles nog eens heel goed door elkaar.
  8. Leg de groenten op een bakplaat en rooster ze gedurende ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  9. Snijd ondertussen de takjes van de rozemarijn heel fijn, scheur de blaadjes basilicum kleiner en haal de blaadjes oregano van de takjes.
  10. Haal de groenten uit de oven en meng ze met de groene kruiden.

Tip

Als je werkt met wortelen van verschillende kleuren krijg je nog een mooier kleurpalet!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten