Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tomatensoep met vermicelli

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Tomatensoep met balletjes is ongetwijfeld favoriet van veel kinderen (en volwassenen!). Als je een even lekkere tomatensoep wil maken zonder vlees, lees dan verder… Deze soep bereid je met een hele berg verse groenten. Na het mixen wordt de vermicelli in de soep gekookt, waardoor die alle smaken van de soep goed opneemt. Een lekkere, gezonde en voedzame soep die bij iedereen in de smaak zal vallen! Laat de kinderen onder toezicht meehelpen, dan vinden ze het resultaat nog eens zo lekker!

 

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Infino. Dacht je dat je uitbetaler van het Groeipakket, Infino, er alleen maar is voor de stipte centjes? Nee, hoor. Ze willen gezinnen inspireren met duurzame tips en gezellige tafelmomentjes.

Ingrediënten

 • 1,2 l groentenbouillon
 • 500 g (pruim)tomaten
 • 200 g kerstomaten aan takjes
 • 1 wortel
 • 1 stengel selder
 • 1 ui
 • enkele takjes basilicum
 • 100 g vermicelli
 • scheutje olijfolie

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

 1. Pel de ui, schil de wortel en maak de stengel selder schoon en snijd alles in grove stukken.
 2. Verhit een grote soeppot met een scheutje olijfolie en voeg de gesneden groenten toe. Roer goed en laat alles enkele minuten stoven zonder dat het kleurt.
 3. Laat de kinderen de tomaten en de kerstomaten wassen en laat hen helpen om deze onder toezicht in grove stukken te snijden. Tomaten zijn wat zachter en dus makkelijker te snijden door de kindjes dan de ui, wortel en selder. Voeg de tomaten toe aan de soeppot.
 4. Laat de kindjes een paar kleine blaadjes basilicum van de steeltjes plukken en houd deze opzij (in een klein kommetje koud water). Voeg de rest van de basilicum toe aan de soeppot.
 5. Meng alles goed door elkaar en laat nog enkele minuten stoven. Voeg dan de groentenbouillon toe en laat de soep ongeveer 45 minuten zacht koken.
 6. Mix de soep heel fijn met een staafmixer of eventueel in een blender.
 7. Laat de kindjes de vermicelli in kleinere stukjes breken. Breng de soep terug aan de kook en voeg de gebroken vermicelli toe. Laat deze in de soep in enkele minuten gaar koken en kruid daarna de soep bij met vers gemalen peper en zout.
 8. Werk af met de blaadjes basilicum die je apart hebt gehouden.

Tip

Zeker weten dat dit bij jou thuis een favoriet wordt!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen