Tomatensoep met vermicelli

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze soep heb ik bereid met een hele berg verse groenten, die niet te lang gekookt worden. Ik heb de soep bovendien niet gemixt maar enkel gezeefd, om zo veel mogelijk gezonde vitamientjes en vezels te behouden.

 

Na het zeven is de vermicelli in de soep gekookt, waardoor die alle smaken van de soep goed opneemt.

 

Een lekkere, gezonde en voedzame soep die een perfecte lunch is!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 2 l groentenbouillon
  • 1 kg (pruim)tomaten
  • 300 g kerstomaten aan takjes
  • 2 wortelen
  • 2 stengels selder
  • 2 uien
  • 3 tenen look
  • 1 kleine rode peper
  • enkele takjes basilicum
  • 200 g vermicelli
  • scheutje olijfolie
  • parmezaanse kaas

Zo maak je het

  1. Pel de uien, schil de wortelen en maak de stengels selder schoon en snijd alles in grove stukken. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd hem fijn. Snijd ook de teentjes look fijn.
  2. Verhit een grote soeppan met een scheutje olijfolie en voeg de gesneden uien, wortelen, selder, rode peper en look toe. Roer goed en laat alles enkele minuten stoven zonder dat het kleurt.
  3. Was de tomaten en de kerstomaten en snijd ze ook in grove stukken. Voeg ze toe aan de soeppan.
  4. Pluk een paar kleine blaadjes basilicum van de steeltjes en houd ze opzij (in een klein kommetje koud water). Voeg de rest van de basilicum toe aan de soeppan.
  5. Meng alles goed door elkaar en laat nog enkele minuten stoven. Voeg dan de groentenbouillon toe en laat de soep ongeveer 45 minuten zacht koken.
  6. Zeef de soep (zonder ze te mixen) door een roerzeef of door een gewone zeef. Een roerzeef is echt heel handig voor deze soep, maar je kan ze uiteraard voor vele andere bereidingen gebruiken in de keuken. Een degelijke roerzeef vind je bijvoorbeeld hier.
  7. Druk de stukjes groente door de roerzeef of door de zeef totdat je alleen maar schilletjes en pitjes overhoudt. Gooi de droge massa die achterblijft weg.
  8. Breng de soep terug aan de kook en voeg de vermicelli toe. Laat deze in de soep gaar koken en kruid daarna de soep bij met vers gemalen peper en zout.
  9. Werk af met de blaadjes basilicum die je apart hebt gehouden en met wat vers geraspte parmezaanse kaas.

Tip

Heel lekker als smakelijke en voedzame lunch!
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept