Zoek
Sluit dit zoekvak.

Groene risotto met feta

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Wat een mooie kleur heeft deze groene risotto met feta! Alleen daarom zou je hem op tafel zetten… hij is dan ook nog eens heel lekker en bovendien vegetarisch, dus waar wacht je op?

Ingrediënten

  • 350 g risotto rijst (bvb arborio)
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 l groentenbouillon
  • 300 g doperwten (diepvries)
  • 200 g spinazie
  • 150 g feta
  • 50 g parmezaan
  • 1 ui
  • 4 lente-uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 ml + extra scheutje olijfolie
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Snipper de ui en de lente-uitjes fijn. Snijd de feta in kleine blokjes. Verwarm de groentenbouillon. Ontdooi de erwtjes.
  2. Doe de spinazie en de helft van de erwtjes met 50 ml olijfolie en 100 ml water in een keukenmachine en pureer tot een gladde saus. Houd deze even apart.
  3. Verhit in een brede gietijzeren pot de olijfolie en fruit daarin de gesnipperde lente-ui, de ui en de look (die kan je erbij persen of ook heel fijn snipperen – doe hem iets later in de pot dan de ui want look verbrandt heel snel).
  4. Doe de rijst bij in de pot en laat hem even mee fruiten totdat de korrels doorzichtig worden (dat is al snel, laat zeker de korrels niet bruin worden).
  5. Voeg de wijn toe en laat even koken, totdat ongeveer de helft van de wijn is opgenomen door de rijst.
  6. Zet het vuur nu iets lager. Voeg een kleine soeplepel bouillon toe en wacht totdat het vocht grotendeels is opgenomen. Voeg dan opnieuw bouillon bij en blijf herhalen totdat de rijst bijna gaar is. Dit zal ongeveer 15 minuten duren.
  7. Voeg nu de groene saus toe aan de rijst en verwarm de risotto nog ongeveer 10 minuten al roerend verder. Voeg daarna de rest van de erwtjes toe samen met de geraspte parmezaan en verwarm nog ongeveer 5 minuten verder totdat de erwtjes beetgaar zijn en de rijst smeuïg. Kruid naar smaak bij met vers gemalen peper en eventueel wat zout (let op: de feta die er nog bij komt is ook zoutig).
  8. Dien op in diepe borden en verdeel de blokjes feta over de borden.

Tip

Deze risotto zit in feite vol verstopte groenten!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen