Pimp je Italiaanse tomatensalade op met vers gebakken croutons, je hebt meteen de perfecte lunch voor een zomerse dag!
Tomatensalade met croutons
Beoordeling door het gezin
★★★★★
Ingrediënten
- 2 bollen buffelmozzarella
- 6 tomaten
- handvol kerstomaten
- een halve ciabatta van een dag oud
- olijfolie
- enkele blaadjes basilicum
- vers gemalen zwarte peper
- fleur de sel
Wil je geen enkel nieuw recept missen?
Zo maak je het
- Snijd de ciabatta in blokjes van ongeveer 2 cm. Verwarm een goede scheut olijfolie in een bakpan en bak er de blokjes ciabatta goudgeel en krokant in tot mooie croutons. Kruid de croutons eenvoudig met vers gemalen peper en zout.
- Snijd de tomaten in schijfjes en halveer de kerstomaten. Snijd ook de bolletjes mozzarella in stukjes.
- Schik de schijfjes tomaat en de gehalveerde kerstomaatjes op een groot bord en leg de mozzarella en de vers gebakken croutons ertussen.
- Werk af met de blaadjes basilicum, en besprenkel royaal met olijfolie, vers gemalen zwarte peper en wat fleur de sel.
Tip
Je kan ook burrata gebruiken in de plaats van mozzarella.
Kathleen Brenders, aangenaam!
Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!
Smakelijk,
Liefs,
Kathleen