Tomatensalade met burrata

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Burrata is een verse Italiaanse kaas, eigenlijk een variatie op mozzarella. De buitenkant is mozzarella, de binnenkant is een combinatie van mozzarella en room. Er wordt een “zakje” gemaakt van mozzarella dat dan wordt opgevuld met stukjes mozzarella en room, en wordt dichtgeknoopt.

 

Burrata is ontstaan als een manier om restjes mozzarella nog te gebruiken maar is ondertussen uitgegroeid tot een delicatesse. Het is zo lekker en zacht van textuur dat je er niet veel hoeft mee te doen om een lekkernij op tafel te toveren.

 

Ik combineer de burrata hier eenvoudig met mooi gekleurde tomaten, want het oog wil zoals altijd ook wat!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 1 bol burrata
  • 6 tomaten (verschillende kleuren)
  • enkele blaadjes basilicum
  • olijfolie
  • mooie balsamico azijn
  • vers gemalen peper
  • fleur de sel

Zo maak je het

  1. Ontvel de tomaten en snijd ze in schijfjes.
  2. Schik de schijfjes tomaat op een bord of een schaal en .eg het bolletje burrata in het midden.
  3. Verdeel de blaadjes basilicum over de schaal en werk af met een scheutje olijfolie en balsamico azijn, een beetje vers gemalen zwarte peper en een snuifje fleur de sel.

Tip

Je kan deze gekleurde tomatensalade ook eten met mozzarella, probeer dan wel buffelmozzarella te kopen, die is echt het lekkerst!
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept