Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tomatensalade met burrata

Beoordeling door het gezin

★★★★★
Met deze heerlijke tomatensalade met burrata toveren we de Italiaanse zon op tafel! Aangezien je niet veel ingrediënten gebruikt, is het belangrijk om top kwaliteit te kiezen. Gebruik de meest rijpe tomaten die je kan vinden. Vertrouw voor de afwerking op excellente olijfolie en balsamico, zoals diegene die Frantoiani  bij deze salade selecteerde (adv.)
 
Ik stel jullie graag Frantoiani voor… Frantoiani is de ambassadeur van lokale Italiaanse olijfboeren, en wil je laten kennismaken met hun producten en de passie die zij voor hun olijfolies hebben. Op basis van vele bezoeken ter plaatse, zoekt Guy, de man achter en de bezieler van Frantoiani, de beste lokale producenten. Producenten waarmee Guy persoonlijk contact heeft én die gezonde olijfolie van topkwaliteit maken.
 
Alle Frantoiani producten heeft Guy (die deel uitmaakt van een internationaal erkend testpanel voor Italiaanse olijfolie) zelf uitgebreid gedegusteerd en beoordeeld. Een keuze voor een product van Frantoiani is een keuze voor kwaliteit, met zorg geselecteerd, recht van de producent bij jou op tafel.
 
Bij deze salade selecteerde Guy producten van OliCRU DOP Garda. De olijfolie OlioCRU DOP Limina Garda is een delicate olie die de smaak van de tomaten versterkt zonder ze te overheersen. De OlioCRU 1689 Capitolo Alpha is een balsamico gemaakt uit rijpe appelen en wijnazijn, donker gekleurd en verfijnd, met een zoete, gebalanceerde en delicate smaak.

Ingrediënten

 • 2 bollen burrata
 • tomaten (verschillende kleuren)
 • olijfolie OlioCRU DOP Limina Garda
 • balsamico OlioCRU 1689 Capitolo Alpha
 • enkele blaadjes basilicum
 • handvol pijnboompitjes, geroosterd
 • vers gemalen zwarte peper
 • fleur de sel

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

 1. Snijd de tomaten in schijfjes. Trek de bolletjes burrata in stukjes.
 2. Schik de schijfjes tomaat op een groot bord en leg de burrata en de pijnboompitjes ertussen.
 3. Werk af met de blaadjes basilicum, en besprenkel royaal met olijfolie en balsamico, vers gemalen zwarte peper en wat fleur de sel.

Tip

Een prachtige en lekkere zomerse salade!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen