Tagliatelle met asperges en zalm

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Ik eet asperges liefst zo puur mogelijk, dus gewoon eenvoudig gestoomd of gekookt en met een sausje van gesmolten boter. In dit gerecht worden de asperges wel gecombineerd met zalm en pasta, maar ze houden zeker hun pure smaak.

Ingrediënten

 • 350 g tagliatelle
 • 800 g asperges
 • 4 moten zalmfilet zonder vel (elk 120 g)
 • 120 g boter
 • busseltje bieslook, gesnipperd
 • vers gemalen peper
 • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

 1. Smelt de boter op een zacht vuur en als ze gesmolten is laat je ze even staan. Je zal zien dat de boter zich heeft gesplitst in een heel heldere vloeistof en in witte bestanddelen aan eiwit die stilaan naar onder in het potje zakken. Giet nu voorzichtig de heldere vloeistof over in een ander potje waarbij je zo weinig mogelijk witte deeltjes meeneemt. Je hebt nu geklaarde boter! Probeer het maar, het is echt gemakkelijk. Kruid de geklaarde boter met een beetje vers gemalen peper en zout en houd ze lauwwarm op een zacht vuurtje.
 2. Schil de asperges met een dunschiller van een paar centimeter onder het kopje tot onderaan. Indien het onderste stukje wat houterig aanvoelt, snijd of breek dit er dan af.
 3. Kook de asperges in licht gezouten water zachtjes gaar in 8 à 10 minuten. Ze moeten nog beetgaar zijn, te plat gekookte asperges zijn zeker niet wat je wil hebben! Als ze gaar zijn spreid je ze uit op een schone theedoek tot ze opgedroogd zijn.
 4. Kook de tagliatelle beetgaar in licht gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet hem af.
 5. Kruid de zalmfilets aan beide kanten met vers gemalen peper en zout en bak ze in een beetje boter aan beide kanten gedurende ongeveer 4 minuten op een middelhoog vuur.
 6. Kook ondertussen de eieren zacht in 5 minuten en pel ze. 
 7. Dien de tagliatelle op met op elk bord enkele asperges, een moot gebakken zalm en een zacht gekookt eitje, en werk de borden af met de geklaarde boter en de gesnipperde bieslook.

Tip

Het zacht gekookte eitjes samen met de gekruide geklaarde boter vormen een lekker sausje.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen