Tomatenrisotto met gebakken scampi

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Een heerlijk smeuïge risotto is altijd een plezier om te eten! Deze keer heb ik er een tomatenrisotto van gemaakt die ik gecombineerd heb met pittige scampi. Deze combinatie is een echte aanrader, zeker eens proberen!

 

Voor dit recept heb je een goede (gietijzeren) pot nodig, bekijk deze eens, ik heb er al jaren zo eentje, perfect hoor! (adv.)

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 350 g risotto rijst
  • 20 scampi
  • 20 gekleurde kerstomaatjes
  • 80 g tomatenconcentraat
  • 1,2 l hete kippenbouillon
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes look
  • olijfolie
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1/2 tl chilivlokken
  • enkele blaadjes basilicum
  • vers gemalen peper
  • zout

Zo maak je het

  1. Maak de scampi schoon (verwijder het darmkanaal), meng ze met het paprikapoeder, de chilivlokken en een lepeltje olijfolie en zet ze even koel weg.
  2. Breng de bouillon tegen het kookpunt en houd hem warm. De bouillon gaan we gebruiken om de risotto te garen.
  3. Verhit in een brede pot de olijfolie en fruit daarin de gesnipperde ui en de look (die kan je erbij persen of ook heel fijn snipperen – doe hem iets later in de pot dan de ui want look verbrandt heel snel).
  4. Doe de rijst bij in de pot en laat hem even mee fruiten totdat de korrels doorzichtig worden (dat is al snel, laat zeker de korrels niet bruin worden).
  5. Voeg het tomatenconcentraat toe, meng goed en laat alles een minuutje of twee verder fruiten. Voeg dan een kleine soeplepel bouillon toe en wacht totdat het vocht grotendeels is opgenomen. Voeg dan opnieuw bouillon bij en blijf herhalen totdat de rijst gaar is. Dit zal ongeveer 15 tot 20 minuten duren. De rijst moet nog smeuïg zijn maar mag zeker niet te plat gekookt zijn.
  6. Verhit ondertussen een ruime bakpan met een scheutje olijfolie en bak daarin de gemarineerde scampi op hoog vuur.
  7. Haal de scampi uit de pan, voeg eventueel nog een extra scheutje olijfolie toe en bak in dezelfde pan, op middelhoog vuur, de kerstomaatjes rondom rond (druk erop met een vork zodat het sap vrijkomt).
  8. Voeg de gebakken scampi en de tomaatjes met hun sap toe aan de risotto als deze gaar is en roer alles voorzichtig om.
  9. Proef de risotto en kruid naar smaak bij met vers gemalen peper en zout. Werk af met de blaadjes basilicum.

Tip

Je kan perfect werken met ingevroren scampi, laat ze voor het bereiden even ontdooien in een kommetje water en dep ze dan goed droog.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten