Search
Close this search box.

Romige kipfilet met spinazie

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Deze romige kipfilet met spinazie en champignons wordt gegarandeerd één van je favorieten! Het is een gerecht dat je op ongeveer een half uur klaar hebt en dat je zal belonen met veel smaak.

 

Zoek je nog een schitterende pan om zulke gerechten te bereiden, kijk dan eens hier (adv). Ik heb er zelf zo eentje, en ik ben er echt super tevreden van!

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 500 g champignons
  • 600 g verse spinazie
  • 2 teentjes look
  • 2 dl kippenbouillon
  • 4 el mascarpone
  • klontje boter
  • 1 el olijfolie
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 140 graden.
  2. Snijd de champignons in schijfjes.
  3. Verwarm de olijfolie en het klontje boter in een ruime braadpan. Kruid de kipfilets met vers gemalen peper en zout en bak ze aan beide kanten goudbruin. Neem ze uit de pan, leg ze in een ovenvaste schaal en zet ze in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 10 minuten of totdat ze door en door gaar zijn maar nog wel sappig.
  4. Bak in dezelfde ruime braadpan waar je de kip in hebt aangebakken de schijfjes champignon, gekruid met wat vers gemalen peper en zout.
  5. Voeg de kippenbouillon toe aan de pan en breng zachtjes aan de kook. Voeg de spinazie toe en laat hem slinken.
  6. Voeg de mascarpone toe en roer alles goed door elkaar. Laat nog even pruttelen zodat de saus iets indikt.
  7. Proef de saus en kruid naar smaak bij met vers gemalen peper en eventueel zout.
  8. Leg de gegaarde kipfilet terug bij in de pan en dien op met rijst.

Tip

Ook heel lekker met gewoon een stukje knapperig stokbrood.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen