Mini plaattaart met peer en noten

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Herfstweer vraagt om herfstrecepten toch? Deze schitterende plaattaartjes zijn perfect in sync met het seizoen.

 

Het fijne recept komt uit het magazine Foodies van september ’21.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 8 plakjes bladerdeeg (diepvries, ontdooid)
  • 125 g zure room
  • 125 g buffelmozzarella
  • 2 rijpe peren, in heel dunne plakjes
  • 6 dadels, ontpit en in kleine stukjes
  • 50 g geroosterde hazelnoten, grof gehakt
  • 1 ei, geklutst
  • 2 el vloeibare honing
  • enkele takjes tijm
  • vers gemalen zwarte peper
  • zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180 graden).
  2. Roer in een kom de zure room en de buffelmozzarella grondig door elkaar en breng de mengeling op smaak met peper en zout.
  3. Leg de plakjes bladerdeeg op een bakplaat bekleed met bakpapier. Prik met een vorm enkele gaatjes in het deeg en vouw de randen ongeveer een centimeter naar binnen. Bestrijk de randen met wat ei en bak de bladerdeegjes al ongeveer 5 minuten in de oven.
  4. Haal de bakplaat uit de oven en bestrijk elk bladerdeegje met de zure room – mozzarella mengeling. Beleg met de schijfjes peer, en bestrooi met de stukjes dadels en de gehakte hazelnoten. Zet de bakplaat terug in de oven en bak de mini plaattaartjes in ongeveer 15 tot 20 goudbruin en krokant.
  5. Haal de plaattaartjes uit de oven, druppel er wat honing overheen en werk ze af met de blaadjes van de tijm en wat vers gemalen zwarte peper.

Tip

Een echte topper voor in de herfst!
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten