Tex mex ovenschotel

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze tex mex ovenschotel is een kruidige variatie op de shepherd’s pie. Een perfecte maaltijd voor op een koude avond. Ik maakte dit recept in samenwerking met Koken met DeMorgen.

 

 

Ingrediënten

  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 grote wortel, in kleine blokjes
  • 600 g puur rundergehakt
  • 2 kl tex mex kruiden
  • 700 ml tomatenpassata
  • 300 ml runderbouilon
  • 400 g witte bonen (blik)
  • 800 g aardappelen voor puree
  • 200 ml melk
  • scheutje olijfolie
  • 25 g gesmolten boter
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • 2 el gesnipperde peterselie

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  2. Kook de aardappelen gaar, giet ze goed af en maak er puree van met de melk. Kruid de puree met zout en wat nootmuskaat. Houd de puree apart.
  3. Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een ruime pan en fruit er de ui en de wortel in aan met een snuifje zout, op een middelhoog vuur gedurende ongeveer 5 minuten.
  4. Voeg het rundergehakt toe en bak het rul en gaar. Kruid het gehakt met de tex mex kruiden, en laat deze even mee bakken.
  5. Giet de tomatenpassata en de bouillon in de pan en roer alles goed door elkaar. Voeg ook de witte bonen toe en laat alles samen nog zo’n 5 à 10 minuten pruttelen. Proef de saus en kruid naar smaak bij met peper en zout.
  6. Schep de tex mex saus in een ovenschaal, verdeel er de puree over en strijk hem zo goed mogelijk glad. Trek met een vork strepen in de bovenkant van de puree en bestrijk lichtjes met de gesmolten boter (je kan daarvoor een bakborsteltje gebruiken).
  7. Zet de schaal in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 25 minuten, of totdat alles door en door warm is en de puree goudbruin kleurt.
  8. Dien op in diepe borden en werk de borden af met wat peterselie.

Tip

Een echt lekkere portie geluk!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen