Gegratineerde gehaktballetjes

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Tijdens de vakantie had ik tijd om te bladeren in de hele stapel magazines met recepten die ik in de kast heb liggen. Ik werd geïnspireerd door een recept in Libelle Lekker om mee aan de slag te gaan voor de eerste dag na de vakantie. Deze gehaktballetjes afgewerkt met geraspte aardappel vermengd met kaas worden gegaard en gegratineerd in de oven. Omdat het de eerste maandag na de kerstvakantie is en je dus wat terug in de routine van alledag moet komen, kan je voor dit recept kant en klare tomatensaus gebruiken als je dat wil, dan gaat het net dat ietsje sneller. Heb je nog zelfgemaakte tomatensaus in de diepvriezer, dan kan die uiteraard ook perfect dienen!

 

Ook dol op die mooie witte ovenschaal? Je vindt ze hier (affiliate link).

Ingrediënten

  • 500 g gehakt
  • 1 ei
  • 4 el paneermeel
  • 2 takjes peterselie, fijn gesnipperd
  • 1 kl mosterd
  • 400 g tomatensaus (bokaal)
  • 300 g bloemige aardappelen, rauw geraspt
  • 150 g parmezaan, geraspt
  • klontje boter
  • peper en zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  2. Meng het gehakt grondig met het ei, het paneermeel, de peterselie en de mosterd en kruid het geheel met peper en zout. Vorm met het mengsel gehaktballetjes van ongeveer 3 cm.
  3. Smelt een klein klontje boter in een braadpan en bak de gehaktballetjes rondom goudbruin. Haal ze uit de pan, ze hoeven nog niet gaar te zijn.
  4. Schik de balletjes in een ovenschaal en giet er de tomatensaus bij.
  5. Meng de rauw geraspte aardappelen met de kaas en een snuif peper en zout. Bedek de balletjes en de saus losjes met een laagje van dit aardappelmengsel.
  6. Schuif de ovenschaal in de oven gedurende 30 à 40 minuten of totdat de aardappelen gaar zijn, lichtbruin en krokant bovenaan.

Tip

Je kan eventueel nog kerstomaatjes toevoegen, die leg je gewoon tussen de gehaktballetjes in de ovenschaal om ze zo mee te garen.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen