Taco’s met gehakt en zoete paprika

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Taco’s, joepie! Ik maakte een vulling met zuiver rundergehakt en groenten, ik koos daarbij voor zoete rode en gele paprika en rode ui. Het geheel bracht ik zonder moeite perfect op smaak met de Santa Maria taco seasoning mix. Ik maakte er enkele toppings bij zoals gesneden ijsbergsla, gesneden kerstomaatjes, gesnipperde rode ui en geraspte cheddar. Ik voorzag ook Santa Maria taco sauce mild en zure room. De toppings en de sausjes gingen op tafel en iedereen werkte zijn taco’s naar eigen smaak af. Lekker, snel, makkelijk en gezellig!

 

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Santa Maria.

Ingrediënten

  • 12 Santa Maria taco shells
  • 1 zoete rode paprika
  • 1 zoete gele paprika
  • 1 rode ui
  • 500 g rundergehakt
  • klontje boter
  • Santa Maria taco seasoning mix
  • Santa Maria taco sauce mild (topping)
  • gesneden ijsbergsla (topping)
  • gesneden kerstomaatjes (topping)
  • extra gesnipperde rode ui (topping)
  • geraspte cheddar (topping)
  • zure room (topping)

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Snijd de zoete rode en gele paprika en de rode ui in kleine blokjes. Smelt een klontje boter in een ruime pan op middelhoog vuur, voeg de blokjes zoete paprika en rode ui toe en laat ze samen enkele minuten bakken.
  2. Voeg het rundergehakt toe aan de pan en laat het rul en goudbruin bakken. Strooi er de Santa Maria taco seasoning mix over en giet 100 ml water in de pan. Roer goed door en laat het geheel nog 5 minuten zacht sudderen.
  3. Verwarm ondertussen de Santa Maria taco shells in de oven, zoals aangegeven op de verpakking.
  4. Zet de taco’s en de vulling van rundergehakt met paprika op tafel. Schep in iedere taco 1 à 2 lepels van de vulling en werk de taco verder af met de toppings!

Tip

Vul de toppings eventueel nog verder aan naar jouw eigen smaak, zet ze allemaal op tafel en laat ieder zijn eigen taco’s afwerken!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen