Tagliatelle al ragu van kip

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Wat een feest, deze op en top smaakvolle klassieker die het hele huis vult met lekkere geuren terwijl hij staat te garen! Ik maakte deze keer een variatie op de bekende ragu saus met kip. Ook deze variant is eigenlijk een heel simpele saus waarvan de ingrediënten voornamelijk zijn: tomaten, kippendij, een fijngesneden mengeling van groenten, verse kruiden, en een beetje geduld terwijl de saus op het vuur staat te pruttelen.

Ingrediënten

  • 400 g tagliatelle
  • 1 rode ui
  • 1 dikke wortel
  • 1 stengel selder
  • 4 kippendijen zonder huid
  • 250 ml rode wijn
  • 200 ml kippenbouillon
  • 800 g tomatenpulp
  • 2 takjes peterselie
  • 2 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 takje rozemarijn
  • vers geraspte parmezaan
  • olijfolie
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Snijd de rode ui, de wortel en de selder in heel kleine blokjes.
  2. Verwarm de olijfolie in een ruime (gietijzeren) pot op middelhoog vuur. Kruid de kippendijen met peper en zout en korst ze aan in de pot, doe dit eventueel in verschillende porties zodat de stukken kip naast elkaar liggen en niet op elkaar. Haal de kip uit de pot en houd het even apart. Verwijder het overtollige vet uit de pot.
  3. Voeg een vers scheutje olijfolie toe aan dezelfde pot en fruit er de kleine blokjes wortel, selder en ui in aan met een snuifje zout. Voeg de kippendijen terug toe, en blus met de rode wijn. Zet het vuur hoger zodat de wijn voor het grootste deel wegkookt.
  4. Voeg kippenbouillon toe samen met de tomatenpulp. Bind de peterselie, de tijm, de laurier, en de rozemarijn samen met een stukje keukentouw en leg ze mee in de pot.
  5. Draai het vuur nu lager en laat alles stoven onder deksel totdat de kip zo zacht is dat het vlees van de botten valt. Controleer tijdens het stoven elk half uur en en voeg indien nodig nog extra kippenbouillon toe.
  6. Haal de kip uit de pot, pluk het vlees van de botten en trek het in draadjes met een vork. Laat terwijl de saus verder pruttelen zonder deksel totdat ze de gewenste dikte heeft bereikt. Voeg dan de geplukte kip terug toe en verwijder het kruidentuiltje. Proef de ragu en kruid naar smaak bij met peper en zout.
  7. Kook ondertussen de tagliatelle beetgaar in licht gezouten water en giet hem af. Meng de pasta goed door de ragu, en werk de borden af met een beetje geraspte parmezaan.

Tip

De keuze voor de pastasoort bij de ragu is van belang! Dien deze ragu niet op met gewone spaghetti, maar met de brede tagliatelle zodat de saus goed blijft kleven aan de slierten pasta.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen