Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Gnocchi met spinazie en kaassaus

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Toen ik deze schotel van gnocchi met romige spinazie, eieren en kaassaus thuis op tafel zette, was het een instant hit! En hij is dan ook nog eens heel makkelijk te maken, dus ook wat mij betreft een blijvertje bij ons op het menu! De combinatie van de romige groenten, de eieren en de smeuïge kaassaus maakt dit de perfecte schotel zonder vlees voor op een doordeweekse avond!

Ingrediënten

  • 400 g gnocchi (of andere korte pasta)
  • 4 eieren
  • 600 g spinazie met room (diepvries)
  • 30 g boter
  • 30 g bloem
  • 500 ml melk
  • 50 g oude kaas (blokje, zelf geraspt)
  • peper en zout
  • nootmuskaat

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht).
  2. Kook de gnocchi in licht gezouten water gedurende 1 minuut minder dan aangegeven op de verpakking en giet ze af.
  3. Kook de eieren hard in 8 minuten. Giet ze af, verfris ze onder koud stromend water, pel ze en halveer ze in de lengte.
  4. Ontdooi 600 g spinazie met room en kruid hem naar smaak bij met wat peper en zout.
  5. Maak ondertussen ook de kaassaus. Smelt de boter in een pot en voeg er de bloem bij. Roer met een garde en laat het mengsel boter – bloem een paar minuutjes “bakken” in de pot totdat je een geur van vers deeg ruikt. Zorg er wel voor dat het mengsel niet verkleurt. Voeg dan de helft van de melk toe en roer meteen goed met de garde. Als het mengsel de melk heeft opgenomen voeg je de rest van de melk toe. Roer weer goed, laat aan de kook komen en laat dan enkele minuutjes zachtjes doorkoken zodat de bloem goed oplost en je een zachte saus krijgt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Neem van het vuur en roer er de geraspte oude kaas door.
  6. Meng de pasta met de spinazie en vul er een ovenschaal mee. Leg de halve hardgekookte eieren tussen de gnocchi en giet er de kaassaus over. Strooi er eventueel nog wat extra geraspte oude kaas over, en zet de ovenschaal dan in de oven gedurende ongeveer 15 minuten.
  7. Dien onmiddellijk op.

Tip

Een heerlijke maaltijd zonder vlees.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen