Wat een lekkere combinatie, deze kabeljauw met puree van broccoli en een fijn bieslooksausje erbij! Een lekkere groentenpuree is in veel gezinnen favoriet denk ik… Combineer hem met een mals stukje vis en pimp het geheel op met een lekkere maar toch eenvoudige saus. De perfecte combinatie voor een doordeweekse avond!
Kabeljauwfilet met broccolipuree en bieslookroomsaus
Beoordeling door het gezin
★★★★☆
Ingrediënten
- 600 g aardappelen voor puree
- 2 stonken broccoli (800 g)
- 4 moten kabeljauwfilet (elk 150 g)
- 2 el bloem
- 200 ml melk
- 150 ml room
- 2 el kruidenkaas
- 3 el bieslook, gesnipperd
- 1/2 blokje groentenbouillon
- klontje boter
- vers gemalen peper
- zout
Wil je geen enkel nieuw recept missen?
Zo maak je het
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Verdeel de broccoli in roosjes, schil de steel en snijd hem in kleine blokjes.
- Neem een ruime pot en kook de aardappelen in licht gezouten water. Kook ondertussen de broccoli beetgaar in licht gezouten water in een andere pot gedurende ongeveer 5 minuten. Giet de broccoli af en verfris hem kort onder koud stromend water.
- Stamp de aardappelen samen met de broccoli met een pureestamper (houd enkele kleine roosjes broccoli apart). Het hoeft zeker geen gladde puree te zijn, er mogen gerust nog wat stukjes inzitten. Roer er de melk onder en verkruimel het halve blokje groentenbouillon. Meng goed zodat het blokje goed smelt en de bouillon zich overal verspreidt. Meng dan de apart gehouden roosjes broccoli onder de puree. Kruid de puree naar smaak met peper en zout.
- Bak ondertussen ook de kabeljauwfilets: wentel ze door de bloem en klop de overtollige bloem eraf. Kruid ze met peper en zout, smelt een klontje boter in een pan en bak ze aan beide kanten lichtjes goudbruin. Ze zijn goed na een paar minuutjes bakken aan elke kant, bak je ze te lang dan wordt de vis droog.
- Verwarm voor de bieslookroomsaus de room in een steelpannetje, meng er de kruidenkaas en de gehakte bieslook onder en kruid met wat zout en peper.
- Dien de broccolipuree op met de gebakken vis en werk af met enkele lepels bieslookroomsaus.
Tip
Makkelijk, lekker, en gezond!
Kathleen Brenders, aangenaam!
Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!
Smakelijk,
Liefs,
Kathleen