Gevuld witloof met appel en oude kaas

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Witloof is een favoriete groente, zeker tijdens de koude maanden! Iedereen kent natuurlijk de klassieke witloofrolletjes in hesp met kaassaus. Ik heb het witloof vandaag op een andere manier gebruikt, ik heb het opgevuld met een lekkere vulling van gehakt die opgesmukt is met heel fijn gesneden witloofblaadjes, appel en wat mosterd. Gewoon nog een plakje parmaham rond het opgevulde witloof wikkelen, en dan kan het zo in de oven. Komen eten iedereen!

 

Dit recept maakte ik in samenwerking met Koken met DeMorgen.

Ingrediënten

  • 4 stronkjes witloof (liefst volle grond)
  • 250 g gemengd gehakt
  • ½ appel type jonagold
  • 50 g oude kaas, geraspt
  • 1 kl graanmosterd
  • 4 sneetjes parmaham
  • 1 el gesnipperde peterselie
  • peper en zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Spoel de stronkjes witloof, snijd ze in de lengte doormidden en verwijder de harde kern. Snijd nog enkele blaadjes uit het midden van de witloofstronkjes weg (hol ze een beetje uit). Snipper deze blaadjes heel fijn. Snijd ook het stuk appel in heel kleine blokjes.
  3. Meng het gehakt met het fijngesnipperde witloof, de blokjes appel, de geraspte oude kaas, de mosterd en kruid het met wat peper en zout.
  4. Vul 4 witloofhelften op met het gehaktmengsel, en zet er telkens de andere helft terug tegen. Draai een sneetje parmaham rondom elk gevuld witloofstronkje en zet alles eventueel vast met een prikker.
  5. Leg de gevulde witloofstronkjes in een ovenschaal die net groot genoeg is en laat ze 20 minuten bakken in de voorverwarmde oven. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en laat het witloof nog ongeveer 20 minuten verder garen in de oven.
  6. Werk de schotel af met wat gesnipperde peterselie.

Tip

Lekker met aardappelpuree.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen