Tabouleh

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Tabouleh mmm lekker! Dit is een fris en zomers gerechtje dat je kan opdienen als bijgerecht bij een barbecue. Je kan het ook op een warme dag eten met een gebraden stukje kip, of je kan er gewoon zo van genieten als lichte frisse lunch.

 

Een authentieke tabouleh wordt gemaakt met veel kruiden en smaakmakers die je dan aanvult met een kleine hoeveelheid bulgur. De groene kruiden komen uit onze eigen tuin!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 30 g bulgur

  • 4 mooie takjes peterselie

  • 6 mooie takjes munt

  • 1 lente-ui

  • 1 kleine en goed rijpe tomaat

  • sap van een halve limoen

  • 1 el olijfolie

  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Kook de bulgur in licht gezouten water gaar volgens de instructies op de verpakking en laat afkoelen
  2. Was de peterselie en de munt en droog ze. Verwijder de dikste steeltjes van de peterselie en pluk de muntblaadjes van de steeltjes. Snijd de peterselie (de blaadjes en ook de dunne takjes) en de muntblaadjes zo fijn mogelijk
  3. Snijd de lente-ui fijn
  4. Pel de tomaat, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in kleine blokjes
  5. Meng de gesneden kruiden, lente-ui en tomaat en meng er dan de bulgur onder. Let er tijdens het mengen op dat de kleuren van de kruiden en de tomaat de belangrijkste kleuren blijven van de tabouleh, en dus niet het witte van de bulgur. Als je een mooie kleur houdt zit je verhouding goed!
  6. Voeg vlak voor het serveren het limoensap en de olijfolie toe. Kruid nog naar smaak met peper en zout.

Tip

Je kan de bulgur ook vervangen door couscous als je dat in huis hebt. Couscous is iets fijner van structuur (iets kleinere korreltjes) maar het werkt ook prima in de tabouleh.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept